Brynäs IF

713226 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1415812

Sv: Brynäs fyller 100 år!
Huge: Bartley skrev på för Djurgården och därefter för en NHL-klubb. Om han flyttar tillbaka till Sverige måste väl Djurgården tacka nej till honom först. Men han är en 23-årig kanadensare som aldrig har blivit draftad och aldrig spelat en säsong i AHL. Just nu spelar han i AHL och för honom är det ju världens chans att spela där, eftersom det innebär att han är ganska nära NHL-spel... Tror inte han har samma inställning till AHL som typ Ekholm. För att han ska komma till Brynäs måste han antagligen få sparken i Nordamerika, få nej från Djurgården och slutligen ska Brynäs kontraktserbjudande vara det bästa (han skulle ju knappast flytta till Brynäs pga klubbhjärta). Att alla 3 grejerna skulle inträffa känns väl inte särskilt sannolikt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs fyller 100 år!
Peja:

Angående Bartley så är jag ytterst tveksam om Djurgården har någon "förköpsrätt" på honom. Dels faller han för åldersstrecket i hemvändarklausulen (22 eller yngre), dessutom är det Sverige som har den klausulen och tvivelaktigt om man kan åberopa den på en Nordamerikan.
Kommentera

Sv: Brynäs fyller 100 år!
Peja: Nä, det låter inte troligt om det du säger stämmer.
Tycker som sagt ändå att han känns som ett osäkert kort, när vi nu ändå ska ha en uttalat bra back och det verkar finnas pengar till nåt bättre och säkrare.
Tror iofs att en spelare som Bartley mkt väl kan välja Brynäs, mkt beroende på löfte om mkt istid, så konkurrensmässigt tror jag nog att vi kan hävda oss gentemot många andra lag när det gäller honom.
Frågan är bara om han själv är så pass mogen och har tillräcklig självinsikt om sin förmåga att isf leva upp till kraven som ställs på honom i form att tilltänkt ersättare till Ekholm?

Nä, isf känns väl som du säger Fernholm mer realistiskt, en stabil back som dessutom i mkt liknar Ekholm i spelsätt.
Kommentera

Sv: Brynäs fyller 100 år!
Peja: Om jag inte minns fel så sa Järlefelt att Bartley inte var intressant även om han skulle bli ledig när dom tagit in Klubertanz som ersättare. Men som du säger lär han som nordamerikan ge AHL chansen ett tag innan han vänder till europa igen.

Angående Fernholm så tror jag inte att Brynäs har någon chans där heller. Jag tror att en spelare av den kalibern kostar väldigt mycket mer att kontraktera under säsong än inför pga begränsat utbud, vi snckar enda en spelare av svensk landslagsklass. Finns säkert klubbar Schweiz och elitserien som kan pynta upp en hel del för ett kontrakt för resten av säsongen om nu KHL spåret är dött.
Kommentera