Brynäs IF

715109 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2705059 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Gavve: "Det måste ju dessutom vara ett extremt underbetyg till övriga spelare (målskyttar) när en spelare som är "Perfekt för fjärdekedjan" konstant är i toppen av interna målligan säsong efter säsong? :)"

Så är det absolut, t ex gjorde ju Rödin endast 6 mål senast i SHL - det är ju ohållbart.

Vi får hoppas att Ölund gör lika många mål men kommer längre ned i interna skytteligan nästa år! ;)

Men om nu en toppcenter ska in och Vesel förlänger så ser jag ingen annan plats än fjärdelinan för Ölund. Vesel var, som jag skrivit många ggr, högre rankad förra säsongen och jag förstår inte varför han skulle rankas lägre nästa säsong.

Om Brynäs däremot värvar en center från HA så ser jag ingen anledning att inte ha Ölund i tredje och den nye i fjärde. Men nu verkar man ju gå för en ny förstecenter.

Finns väl även en liten risk att Larsson tappat i kvalitet tills nästa säsong och blir omsprungen av Ölund, men det verkar osannolikt - åldern borde inte ha tagit ut sin rätt än.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Är runt 10 mål i shl så imponerande egentligen?"

Det beror väl på tänker jag. Som toppmålskytt I det stora hela i SHL nej. Som lägre rankad spelare I ett Brynäs där bästa målgöraren gjorde 14 mål så är 10 rätt imponerande tycker jag (speciellt om det bara är 1-3 som gör fler än 10 totalt i laget). Sen kan man ju jämföra med Öberg (som du nämner) i Frölunda. Han gjorde 10 mål och var därmed fjärde bäst i laget. Ettan där gjorde 16 mål. Ölund hade med 10 mål alltså varit en av toppspelarna i Frölunda (sett till antal mål så klart) denna säsong. Hade han gjort 11 mål hade han varit näst bästa målskytt i Örebro t.ex. Så jag skulle säga att 10 mål inte är jättedåligt?

Sen kommer jag aldrig någonsin tro att Ölund kommer vara en poängkung eller en spelare för toppkedjorna. Men fakta är ju att han senaste säsongerna i Brynäs varit i topp i målligan (ej poängliga). Det säger ju ändå något vare sig Brynäs har en dålig eller bra säsong.

Lite statistik från de senaste säsongerna. Antalet mål i HA sticker ju ut i toppen. Ser man däremot till senaste SHL-säsongerna har han ju gjort rätt bra med mål (jämfört med andra i laget så klart)
23/24 (Missade 15 matcher): 12 mål, delad 5e plats. (Etta = 33 mål, tvåa = 26)
22/23 (Missade 5 matcher): 10 mål, delad 4e plats. (Etta = 14 mål, tvåa = 13)
21/22: 11 mål, delad 3e plats. (Etta = 19 mål, tvåa = 13)
20/21: 9 mål, delad 5e plats. (Etta = 13 mål, tvåa = 11)
19/20: 4 mål (långt ifrån toppen, tar bara med för att visa brytpunkten). (Etta = 19 mål, tvåa = 14).

Jag skulle inte tycka det är så fel att ha tredje bästa målskytten i laget i tredjefemman t.ex. (Speciellt inte jämfört med fjärdefemman) Sen är det så klart att jag vill ha en bättre spelare i tredjefemman (helst vill man ju ha de bästa överallt).

Det måste ju dessutom vara ett extremt underbetyg till övriga spelare (målskyttar) när en spelare som är "Perfekt för fjärdekedjan" konstant är i toppen av interna målligan säsong efter säsong? :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: "Inser att jag låter som någon Ölund-frälsare här och det är verkligen inte tanken här. Jag tror han skulle göra det bra i rätt omgivning vare sig det är i tredje eller fjärdefemman. Mål kan han ju uppenbarligen göra!"

Är runt 10 mål i shl så imponerande egentligen? Berättar väl mer om hur stora problem Brynäs hade nedflyttningsåret än något annat. Om Ölund gjort 10 mål i år hade han landat in på 63 plats i skytteligan i shl.

Finns kapaciteten hos Ölund att producera mer poäng? Förutom genombrottssäsongen har Ölund aldrig gjort mer än 20 poäng. Tror Ölund blir en ny Blomman som säker center i fjärde .

Kollar lite shl-statistik och tittar på spelare som gjort 10 mål och färre assist och hittar följande spelare: william Wikman, Glenn Gustafsson, Albin Sundsvik och Linus Öberg. Känns väl som spelare av samma kaliber som Ölund ungefär?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettispettispettis: Bra där! Den jag drog paralleller till är uppenbarligen ”Den gamla Pettisbif”. Glädjer mig att du dragit lärdom av erfarenheter. Sorgligt att du ska behöva hålla dig borta. Man tycker ju att med de insikter du fått så skulle det funka med ett konto på HS och eventuella ”glåpord” och hänvisningar till det som varit skulle snabbt ebba ut. Men den som känner dig bäst är ju du själv och känner du att det finns risk att falla tillbaka i gamla vanor så kanske det är bäst att hålla sig borta…

Allt gott!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettispettispettis: All heder till dig!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettispettispettis: Snyggt Pettis.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung:
Jag är inte den som är den. Förlåter dig om du inte upprepar samma sak igen.
Som sagt har jag ett liv och jag prioriterar inte HS längre.
Hoppas detta drev kan få ett slut en gång för alla!
Hade så bra! <3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettispettispettis: Sköt om dig saknar dig här inne när du var som bäst.
Jävligt tråkigt att någon dåre försöker efter likna dina sämre ögonblick här inne.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Hörde att Ölund en ny kanadensisk back Charlie nått skulle vara klar och sedan Silfverberg och Oskar Lindblom mednnnnOBS!!! Ironi Ville bara skapa en debatt ?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pettispettispettis: Snyggt gjort av dig! Hatten av! All kärlek ❤️
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Du får svar i bubbla istället.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ni gör ett bra jobb. Ni ska ha eloge.
Otroligt synd att det ska vara så här på forumet. Nästan så man skulle ha haft BankID login (och bara admins kan se ens identitet) så det här kunde sluta.
Jag, och troligtvis många andra är frånvarande på forumet under långa period varje år/säsong för man lessnar och inte har någon energi för negativiteten som kan blomma upp här. Jag kan bara tala för mig själv dock, vi är många som lever med utmattning, och då måste man verkligen prioritera sin energi.
Men jag vill tillägga att det finns väldigt många fantastiska människor här inne också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hej alla på HS.
Mitt namn är Peter Johansson och var pettisbif för över 1 års sen här på HS.
Kan alla bara sluta smutskasta mig, mitt namn och mitt förra nick.
Har jag satt sått avtryck att ni hela tiden måste tro att det är jag som gör nya användare här på HS, på GDs live rapportering, på X/twitter.
Snälla rara ni.
Jag har gått vidare från diverse sidor som handlar om brynäs.
Jag kan absolut kommentera brynäs intragram under vissa perioder under säsongerna. Jag kan absolut skriva frågor och åsikter på GD. Men jag har inte skaffat nån ny användare här på HS på över 1 år. Jag blev bannad pga massa skit jag utsatte en del för. Helt rätt och det är jag ledsen för.
Men jag har absolut inget som helst behov av att ha en användare här på HS längre.
Annat var det när jag faktiskt hade kvar min källa på Brynäs. Och hen delgav mig massa info under åren som var förr. Men jag kan 100% ärligt säga att jag vet inte ett smack om dagens värvningar/förlängningar längre. Jag tror ingen annan heller har en aning om vilka Alcén ska eller har värvat. Sätraåsen läcker inte ett skit längre. Vilket är bra!

Så snälla ni alla som smutskastar mig ständigt som en ny användare kommer in till er med liknande beteende som jag hade. Det är inte jag.

Jag kommer vita åtgärder om detta fortsätter. Tro mig.
Inte alls kul att hela tiden nån ny användare kommer in bli smutskastad.

Jag kommer inte göra nån ny användare här på HS. Av många anledningar. Dels har jag inte samma insyn i föreningen och kan därav inte dela med mig av namn eller så längre. Dels har jag ett liv (vilket många av er inte verkar ha faktiskt) som jag älskar, Dels blir jag en person som jag inte trivs att vara om jag är aktiv på HS. Så lägg ner ert jävla skitsnack om pettis pettis pettis.

Satte jag såna avtryck att ni misstror varenda ny användare för att vara jag??
Gå till er själva. Bete er så som ni själva vill bli bemötta.

Jag kommer ha kvar mitt nick i 24h. Det går bra att skriva ett PM så kan vi snacka om du vill ta upp nån som jag sagt/skrivit förr om åren. Du kan till och med få ringa mig.
Jag har gått vidare iaf. Älska glömma och förlåta är livets stora gåta. Nått många härinne borde tänka på.

Jag vet vem som försöker vara pettis på olika forum och ställen. En person som förmodligen inte mår helt hundra och som vill framställa sig som bättre än andra. Och som vill få andra att tro att denna har info om nya spelare in och ut samt förlängningar. Denna kille heter (borttaget /mod) och jag kan lova er att det är han som gör massa nya nick här på HS. Han som smutskastar er på X. Han som skrev att Djoos skulle presenteras förra fredagen på GD där han kallade sig för Kalle.

Ta ert skitsnack med honom. Inte smutskasta mig och mitt förra nick.

Hade så bra. Jag tror vi kan se fram emot ett bra säsong i shl.
Heja Brynäs!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ursäkta om du/ni redan svarat på det men kan ni se IP-adresser på alla användare? Skulle underlätta en del med att identifiera gamla konton.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: "Synd att det går att komma runt sånt på detta forum."

Bara så alla vet; det jobbas hårt bakom kulisserna med dom få resurser som finns för oss för att identifiera, bevisa och stänga av återkommande troll när nya konton plötsligt uppenbarar sig (och med nya konton menar jag i det här fallet gamla troll). Har man några misstankar som ni misstänker att vi moderatorer har missat så är man välkommen att bubbla någon av oss med sina misstankar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Ja jag håller med. Men samtidigt som du inte kunde bry dig mindre så får du acceptera det du inte kan förändra att andra folk kanske bryr sig mer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Ja så är det, och det är ju skit tråkigt att det blir så.
Synd att det går att komma runt sånt på detta forum.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Är ju det som är problemet med att skapa massa nya konton. Varje nya konton, även när det faktiskt är genuint nya användare, kommer bli misstänkta av diverse forumanvändare. Är knappast det välkomnande man vill ha som ny.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Jo det förstår jag. Men är det någon som tycker stämningen blir bättre i forumet för att man skriver "X eller Y är denna person"? Eller "Denna person skriver skit om forumet på Twitter". Jag kunde inte bry mig mindre om vad någon Kevin (som kanske är någon annan som blivit avstängd här) skriver på Twitter när jag hänger här (speciellt om han blivit avstängd härifrån, då ger ju folk honom ändå en röst här).

Sånt kommer jag aldrig förstå. Att någon dyker upp om och om igen är så klart irriterande MEN det är väl ingen anledning till att skapa onödigt dålig stämning i forumet? Anmäl, ta bort och låt det vara så. Att argumentera emot är ju exakt vad personer som beter sig så är ute efter. Om det så pass långt att det blir "riktiga" personangrepp bör det ju anmälas och utredas av polisen också.

Om någon betett sig så under flera år, är det någon som då på riktigt tror att metoden att tjafsa emot fungerar bra?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Det går tillbaka i tiden långt före du blev medlem, är väl en hel del användare som fått tagit emot personangrepp osv, man lär se deras sida också av att en medlem som är avstängd(på livstid?) hela tiden kommer tillbaka under falska nick.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Du har fått en bubbla av mig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ja han verkar ha svårt att släppa taget.
Ser inte ni ip nummer från användare etc?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Förstår helt ärligt inte vissa personers fascination med att säga vem som är X eller Y. Om någon misstänker regelbrott (t.ex. detta):
"- Om en avstängd användare återkommer under nytt användarnamn kommer det resultera i en permanent avstängning av det nya kontot."
Så anmäl det istället för att tjafsa emot.

Att tjafsa emot är PRECIS vad narcissister vill och ni kommer aldrig någonsin "vinna" eller känna er nöjda hur mycket ni än kämpar för att bevisa er sak. Ignoreras personen (och anmäls vid misstanke om regelbrott) kommer personen snabbt sluta eftersom det inte är så kul när ingen bryr sig.

Blev själv anklagad för att vara någon jag inte var när jag kom in som ny medlem här och det är inte så jäkla kul det heller (jag hade folk som stöttade mig också).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: "Dom som hänger på Brynäs hockeysnack forum måste vara efterblivna"

Ny tweet nyss. Verkar som att han läser härinne fortfarande, även fast hs är "det största pajas forumet som finns".
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82 här inne och Brynäsare05 eller vad han kallar sig är också Pettis.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Undrar vem Pettis är i verkliga livet, om han är 2 personer. En härinne och en med familj och vänner. En liten undran i all enkelhet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Undrar vem sänket var egentligen?"

Jag förstår hur du tänker här. Och vill verkligen inte säga att du (eller någon annan) har fel. Försöker bara tänka på olika scenarion och anledningar till varför saker ser ut som det gör.

Kan det vara så att Eklind, Ölund och Olesen egentligen var rätt lika spelare (när de spelade i Brynäs)? Och att de därför inte fungerade så bra ihop (även om de gjorde en hel del mål så vet vi ju hur det såg ut).

I Brynäs förra säsongen:
Olesen: 13g 3a
Ölund: 10g 8a
Eklind: 5g 9a

Denna säsong (olika lag) som jämförelse:
Olesen: 8g 12a
Ölund: 12g 9a (37 matcher)
Eklind: 17g 11p

Svårt att göra många mål om ens lagkamrat bara har 3 assist. 8 assist på Ölund är ju inte heller jättemånga (det är ju dessutom första och andraassist som klumpas ihop). Ölund är ju uppenbarligen ingen passningsläggare i HA heller (15e plats).

Inser att jag låter som någon Ölund-frälsare här och det är verkligen inte tanken här. Jag tror han skulle göra det bra i rätt omgivning vare sig det är i tredje eller fjärdefemman. Mål kan han ju uppenbarligen göra!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Tweeten "Hockeysnack speciellt Brynäs boken måste vara största pajas forumet som finns" är rätt saltig.

Det är ju ställt bortom allt rimligt tvivel att denne döljde sig bakom kontot Lindmicke här på HS iaf. Samma spammande på Twitter som det var här med uppenbara övergångar och förlängningar som redan rapporterats av MrMadhawk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nicket ”Kevin Duvet” på Twitter (X) måste vara Pettis… 100% samma retorik…

Kommer med sillyskvaller ✅ (med viss substans)
Slår sig själv på bröstet ✅
Blir oerhört kränkt av ifrågasättanden✅
Ballar ur i argumentationer✅
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: "Ja, senaste SHL säsongen spelade väl Ölund mest med Eklind och Olesen som var riktiga bojsänken i Brynäs. Men konkurrensen på forwardsidan var ju totalt obefintlig då vilket bla ledde till att en spelare som Palve kunde åka runt och fylla år en hel säsong utan att det fick någon konsekvens…"

Hmm, stämmer det verkligen? Eklind har skrivit nhl-kontrakt precis och gjorde det bra i luleå i år. Olesen gjorde näst flest mål och fick nytt shl-kontrakt. Enda i den kedjan som spelade i HA var Ölund. Undrar vem sänket var egentligen?

Palve var definitivt för dålig som andracenter ifjol men det betyder ju inte att Ölund skulle gjort succé där. Palve förövrigt en av dom som nämns som succéspelare i finska ligan denna säsongen tillsammans med Brynäs nya kanadick.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: "Därför starkt att vara så högt i poängligan."

Liten rättning här så det inte blir missförstånd. Jag pratar inte om poängligan (där ligger han ofta lågt pga få assistpoäng). Jag pratar bara målligan. Han har ju sinne för mål med tanke på att han knappast får eller fått spela med de bästa eller smartaste spelarna i laget som du säger.

Från Jugge:
"senaste SHL säsongen spelade väl Ölund mest med Eklind och Olesen som var riktiga bojsänken i Brynäs"
Kul att du nämner Olesen här. Han kom nämligen tvåa i målligan förra säsongen. 13 mål, bara Scott gjorde fler med 14. Olesen hade dock bara 3 assist på hela säsongen vilket är fruktansvärt få.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Ja, senaste SHL säsongen spelade väl Ölund mest med Eklind och Olesen som var riktiga bojsänken i Brynäs. Men konkurrensen på forwardsidan var ju totalt obefintlig då vilket bla ledde till att en spelare som Palve kunde åka runt och fylla år en hel säsong utan att det fick någon konsekvens…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: De sista SHL säsongerna höll oftast varken andra eller tredjelänken i hans kedja måttet.
Därför starkt att vara så högt i poängligan.
Har en känsla av att Ölund är underskattad,tror att han skulle platsa i ganska många lags tredjkedjor i SHL
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Det finns ju hockey i Ölund, men han visar det alltför sällan. Han har ju gjort en hel del fina mål genom åren, men som sagt, det kommer fram för sällan. Var ju någon säsong sen som han var klinisk vid frilägen, rätt upp i nättaket.

Så jag är lite som du, man fortsätter hoppas på ett genombrott. Men blir han 4:e center, då har vi en av de bättre i ligan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Ändå kom han femma i målligan i Brynäs förra säsongen. Trots ca 15 missade matcher (lika många mål som Vesel som hade 7 fler matcher spelade).

Kan vara så att han hade lättare i HA tänker du/ni kanske? Då kan det vara värt att påminna om att han kom fyra i målligan i SHL säsongen innan (interna målligan så klart). Gjorde lika många som Timashow och fler än Johan Larsson t.ex. Säsongen innan det (21/22) kom han på delad tredjeplats med Palve.

Och nej, jag säger inte att Ölund är världens bästa spelare eller så. Vill självklart hellre se någon "bättre" spelare som tredjecenter men Ölunds stats är verkligen inte så dåliga när man jämför med övriga laget senaste säsongerna. Han är i en bra ålder (26) och jag vet att man inte kan hoppas hur länge som helst men jag hoppas ju på någon form av genombrott för honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: "Har tänkt i samma banor faktiskt. Svårt att se honom i Schweiz."

Ölund måste väl ändå vara Brynäs mest överskattade spelare, särskilt om någon tror att han kan få kontrakt i Schweiz. Jag har inget emot Ölund men i min bok är han inte mer än en fjärdecenter i shl.

Han är ingen poängspelare för första eller andra kedjan. Han är inte särskilt bra eller viktig i pp. Han är inte Brynäs bästa bp-spelare. Han är en medioker tekare. Habil spelare, inget mer. Perfekt för fjärdekedjan. Ölunds viktigaste värden verkar finnas vid sidan om isen, en perfekt arvtagare till Blomman.

Verkar även som GD överskattar honom. I podden igår när dom snackar laguppställning (vilket iofs var otroligt snurrigt) så var dom överens om att alla behövde flytta ned ett hack i hierarkin, utom just Ölund - han skulle fortsätta centra tredjekedjan. Rekord i snurrighet var när dom snackade om Vesel, som i ena stunden skulle centra förstakedjan och sedan placerades i fjärdekedjan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Instämmer ang Molins ord om "Charlie Dasto" (sa han att man säger, va?), särskilt skönt att höra om skridskoåkningen.

Spännande tider nu. Visst lär det släppas en förlängning även idag? Kopacka vill jag skriva in i min uppställning (skriver bara in officiellt klara). Känns som han blir viktig med sin fart, bland många smarta och puckskickliga men inte supersnabba forwards i övrigt. Övertygad om att han kommer göra ett gäng mål även i SHL. Bara fortsätta ösa och skjuta på allt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Calle Själin till Rögle enligt Mrmadhawk. Skulle tro att många SHL-lag var intresserade där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Väldigt intressant att höra Molins tankar om D’Astous. För er som inte lyssnat på senaste ”Nedsläpp Brynäs” så rekommenderas det.
Molin har tydligen givit Alcén & Co en liten heads up vad man bör akta sig för när man värvar från Finland men när det gällde D’Astous att det inte var något snack.
Det jag fastnade för som Molin ansåg vara positiva med D’Astous var att när han inte får det att lossna poängmässigt så har han fortfarande andra uppsidor så som fysiken m.m.
Hoppas verkligen detta blir bra, Molins lovord gav en större trygghet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Har tänkt i samma banor faktiskt. Svårt att se honom i Schweiz.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Ölund känns inte som en spelare för Schweiz? De brukar ju vilja ha flashiga importer
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Det handlar nog om att ”betta på sig själv”. Han är en nyttig spelare, men poängmässigt ingen bärande spelare på det sättet. Så han får säkert en marknadsmässig lön för det han presterat nu, men kanske tror på sig själv såpass att han vill signa ett år i taget för att bättra på sitt marknadsvärde till nästa år och sätta lite press.

Utland (typ Schweiz) kan du ju dra till ändå (om du inte förhandlat bort det).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Tycker det skulle vara en fin kompromiss i det här läget. Hjälp oss spetsa laget i år, klarar vi oss kvar får du ett marknadsmässigt kontrakt nästa säsong. Sen var det ju endast en teori också, eftersom det är lite oklart om varför han endast signar ett år. Har du några andra idéer kanske?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:
"Vill tro att han kritar på ett längre kontrakt efter kommande säsong där han får lite bättre betalt som tack."

Är det inte såna kontrakt som leder till kvalspel?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Danne66: Han skällde på Wikegård vill jag minnas.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tydligen var det några som drog igång en Brynäsramsa efter VM-matchen. Antar att det var riktat åt Ersson (och Bombom). 🙂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Efter en säsong marinerad i HA slås jag av vilken enorm skicklighet och snabbtänkthet som finns i kvällens Tre Kronor. Man sitter och blir överraskad gång på gång hur dom löser situationer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ersson spelar också riktigt bra!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Marquis Charles E D’Astous låter som direkt hämtad från De tre musketörerna typ.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Ja, både jantelagen och det här med att man försöker vrida och vända på allt för att vara alla till lags. Man måste alltid ställa följdfrågor för att få tydliga svar. Kanske är den nordamerikanska mentaliteten också någonting som är bra att få in via importerna och svenskar som varit länge där borta. Däremot har jag hört att det kan vara ganska stor skillnad mellan amerikaner och kanadensare, alltså i mentalitet och hur de beter sig i en svensk kontext. Vi buntar ofta ihop de till "nordamerikaner", vilket jag också gjorde tidigare i inlägget.
Kommentera

2705059 · »