Brynäs IF

715714 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1518194

Sv: Lockout 2012

Peja:"2 icke-EU-spelare så skulle ju även exempelvis norrmän inkluderas. Det är uppenbart att den regeln främst finns för att begränsa antalet "

EES är det väl som gäller?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

www.kkv.se/t/NewsPage____8433.aspx

"

Enligt konkurrensreglerna är ishockeyklubbar att betrakta som företag. Samarbeten mellan företag som hämmar konkurrensen är inte tillåtna.

– Hockeyligans beslut kan liknas vid en kartell. Klubbarnas gemensamma beslut att bojkotta vissa spelare är inte tillåtet enligt konkurrensreglerna, säger Konkurrensverkets chefsjurist Per Karlsson."

"Genom Svenska Hockeyligans beslut fråntas respektive klubb möjligheten att agera självständigt i frågan om rekrytering av spelare. Enskilda klubbar måste själva få bestämma vilka spelare de vill skriva kontrakt med."

" Utredningen inom Konkurrensverket fortsätter. Beslutet är förenat med ett vite om 20 miljoner kronor som kan drabba Hockeyligan om Konkurrensverkets beslut inte följs."

Mao är inte KKVs beslut slutgiltigt. Skulle det vara det och "Enskilda klubbar måste själva få bestämma vilka spelare de vill skriva kontrakt med." så kan vi skrota alla överrenskommelser HL har gjort.

Kommentera