Brynäs IF

713847 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1518198

Sv: Lockout 2012

www.kkv.se/t/NewsPage____8433.aspx

"

Enligt konkurrensreglerna är ishockeyklubbar att betrakta som företag. Samarbeten mellan företag som hämmar konkurrensen är inte tillåtna.

– Hockeyligans beslut kan liknas vid en kartell. Klubbarnas gemensamma beslut att bojkotta vissa spelare är inte tillåtet enligt konkurrensreglerna, säger Konkurrensverkets chefsjurist Per Karlsson."

"Genom Svenska Hockeyligans beslut fråntas respektive klubb möjligheten att agera självständigt i frågan om rekrytering av spelare. Enskilda klubbar måste själva få bestämma vilka spelare de vill skriva kontrakt med."

" Utredningen inom Konkurrensverket fortsätter. Beslutet är förenat med ett vite om 20 miljoner kronor som kan drabba Hockeyligan om Konkurrensverkets beslut inte följs."

Mao är inte KKVs beslut slutgiltigt. Skulle det vara det och "Enskilda klubbar måste själva få bestämma vilka spelare de vill skriva kontrakt med." så kan vi skrota alla överrenskommelser HL har gjort.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

micke: Fast utelämnande av "sponsring" som du kallar det kan dom ju ändå inte göra om klubbarna inte bryter mot någon överenskommelse (vilket dom nu inte gör eftersom den är riven). Det är ju tv-intäkter du pratar om som kommer från hockeyligan (hoppas jag har rätt nu). Och bryter inte klubbarna mot någon överenskommelse så kan ju hl inte dra in den då det finns kontrakt på det, och skulle dom göra det så blir det ju kontraktsbrott.

Skulle ex Brynäs inte få in tv-intäkten så har ju heller inte c+ rätt att visa våra matcher.

Inte säker på detta alls, men någon med mer koll borde väl kunna bekräfta detta.

Kommentera

Sv: Lockout 2012

micke:Frågan är vad Loob ha för mandat att gå ut med sån hot? Jag menar att han anser helt säkert anser att HANS klubb FBK, förlorar i dagsläget, på att släppa in NHL spelare. I alla fall om man skall gå efter experternas förhandstips.

Det stinker jäv lång väg.

Kommentera