Brynäs IF

713216 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1519310

Sv: Lockout 2012

Huge: Hur vi än vänder och vrider på problemet blir det ändå fel. NHL lockoutar sina spelare, i Schweiz kommer en klubb på obestånd och säljer ut sina stjärnor mm. När får man köpa in toppspelare som sportchef?

Det enklaste vore väl att stänga alla divisioner i seriesystemet efter säsongstart och endast tillåta korttidsersättare för ev skadade spelare. Inga transferfönster överhuvudtaget så har vi en skyddad verkstad, så gott det nu går,....

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Spinningswede: "Hur vi än vänder och vrider på problemet blir det ändå fel"

Ja, det finns väl egentligen inget rätt eller fel i den här soppan.
Jag försöker resonera utifrån ansvarigas perspektiv, de som har insikten och kunskapen och som försöker bedöma vad som för dagen anses vara bäst för Hockeyligan och ES-lagens gemensamma intressen.

Och då anser jag att ligans motiveringar känns vettiga.
Inga korttidskontrakt som ställer till det vad gäller planering, ekonomi och gruppdynamik.
Det positiva med att få se världsstjärnor där ingen vet hur länge dom stannar, överväger helt enkelt inte de mer långsiktiga nackdelarna som det kan innebära.
Ligan är ju egentligen inte emot lockoutare, man vill bara styra upp formerna för anställning så att det blir mer rättvist och lättarbetat.

Kommentera

Sv: Lockout 2012

Spinningswede: Ja, hade ALLA europeiska ligorna stängt för NHL-spelarna hade det varit en sak, men att Sverige (å då bara Elitserien) ska stänga spelarna som nå gråmurvlar å muttra att: Hit ska ni då inte komma å tro att ni är nåt, Pengahoror, Förstör för laget, Grusar en juniors hockeyframtid mm mm. Som vi har fått läsa oss till leda här inne... Nu framstår ju ES som en grå zon i resten av hockeyeuropa, "va fan håller dom på med" typ!

Vore jag NHL-spelare och det ringdes in till nåt landslagsspel lite längre fram i vår så skulle jag dra telefon i rövskägget å slänga på som tack för att jag fick spela i Sveriges NÄST bästa liga om jag skulle komma till Sverige och lira nu under lockouten!

Kommentera