Brynäs IF

715245 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1548595

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!
Carl Lejonkräk: Slajsarns påstående är ju rent nys, inte ens värt att kommentera.
Plockar vi ihop dom bästa backarna från nämnda lag så kanske dom matchar vår backbesättning.
Om vi däremot jämför resp lags totala uppsättning av backar så finns det inte en chans att nåt av AS-lagen matchar oss.
Obegripligt hur man ens kan kläcka ur sig nåt så okunnigt.
Det finns en anledning till varför de nämnda AS-lagen ligger i just AS och inte i ES.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!
Huge: Har du kollat på samtliga matcher med Brynäs denna säsong live eller på tv?
Kommentera

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

Huge:

Jag har sett de flesta matcherna denna säsong, oftast givetvis från tv-soffan där helhetsbilden inte blir den samma som live. Jag har några funderingar kring sekvenser som ofta leder till att laget till slut förlorar de matcher dessa uppstår i.

När Brynäs lyckas checka fast motståndarna i offensiv zon handlar det ofta om att forwards är intensiva samt att backarna stöter framåt på pucksidan när så krävs. Anfallen fortsätter och chanser uppstår tillräckligt ofta för att motivera mål. Man har i dessa sekvenser bra kontroll på matcherna och uppspelen från backarna fungerar bra när anfallen byggs bakifrån. Inte sällan ser matchstarten ut på detta sätt och när utdelning i mål kommit har matcherna ofta fortsatt bra och slutat på ett bra sätt.

Om laget inte får utdelning under dessa bra perioder lyckas motståndarna, givetvis, så småningom hitta ut ur pressen och då inträffar det som jag tycker är signifikativt för Brynäs sämre perioder. Forwards blir passiva i presspelet och backarna tar steget tillbaka vilket skapar stora ytor mellan forwards och backarna. Motståndarna får på detta sätt spelövertaget och våra hjältar får som en konsekvens svårt att få till egna uppspel, etablera anfallsspel och i slutändan försvara sig.

När matcherna därefter ser körda ut, som inför sista perioden mot Modo senast, får man ofta till pressen igen och det ser i och med det bättre ut igen.

Alternativen är som jag ser det att våga/orka fortsätta presspelet med hela laget eller hitta en plan 2 (kanske redan finns) som fungerar under perioder där presspelet inte fungerar.

Någon som håller med om denna soffcoachanalys?

idag hoppas vi på vinst med 3-2 efter en väl genomförd match :)

Kommentera

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

Huge: Om vi vänder på det. Menar du att Löf, Berglind, Djoos, Styrman hade varit förstaback oavsett vilket lag av dessa de spelat i?

Kommentera