Brynäs IF

715258 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1548601

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

Huge:

Jag har sett de flesta matcherna denna säsong, oftast givetvis från tv-soffan där helhetsbilden inte blir den samma som live. Jag har några funderingar kring sekvenser som ofta leder till att laget till slut förlorar de matcher dessa uppstår i.

När Brynäs lyckas checka fast motståndarna i offensiv zon handlar det ofta om att forwards är intensiva samt att backarna stöter framåt på pucksidan när så krävs. Anfallen fortsätter och chanser uppstår tillräckligt ofta för att motivera mål. Man har i dessa sekvenser bra kontroll på matcherna och uppspelen från backarna fungerar bra när anfallen byggs bakifrån. Inte sällan ser matchstarten ut på detta sätt och när utdelning i mål kommit har matcherna ofta fortsatt bra och slutat på ett bra sätt.

Om laget inte får utdelning under dessa bra perioder lyckas motståndarna, givetvis, så småningom hitta ut ur pressen och då inträffar det som jag tycker är signifikativt för Brynäs sämre perioder. Forwards blir passiva i presspelet och backarna tar steget tillbaka vilket skapar stora ytor mellan forwards och backarna. Motståndarna får på detta sätt spelövertaget och våra hjältar får som en konsekvens svårt att få till egna uppspel, etablera anfallsspel och i slutändan försvara sig.

När matcherna därefter ser körda ut, som inför sista perioden mot Modo senast, får man ofta till pressen igen och det ser i och med det bättre ut igen.

Alternativen är som jag ser det att våga/orka fortsätta presspelet med hela laget eller hitta en plan 2 (kanske redan finns) som fungerar under perioder där presspelet inte fungerar.

Någon som håller med om denna soffcoachanalys?

idag hoppas vi på vinst med 3-2 efter en väl genomförd match :)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

Vuollerim:

När det börjar bli en trend för ett lag att man inte gör så många mål så blir ju förstås första målet viktigt. Det är ju lätt att säga "så känsliga får inte elitspelare va"...... men ändå, börjar man tänka för mycket så blir det oftast försent.

Men jag tror man får jobba vidare på samma spår, periodvis spelar dom ju riktigt bra....... det gäller "bara" att lite flyt infinner sig och puckarna ramlar in lite oftare.

Kanske är det lite dålig inställning på vissa gubbar..... borde gå att motivera kan tyckas.

Förhoppningsvis har Honken tappat in sina obligatoriska och håller tätt på det sätt han kan. VM-junisarna borde väl ha hämtat sig efter sitt äventyr.

Svår match idag, inga motivationsproblem. 3-3 vinner straffarna :-)

Kommentera

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!
Vuollerim: Du får ett solklart plus från mig för din analys av hur det ser ut.
Har själv varit inne på samma sak i tidigare inlägg: lite mer grisspel i vissa matcher när man märker att den offensiva pressen är för lam eller i vissa fall inte funkar öht. Kanske är lite av TJ:s akilleshäl att i alla lägen köra med samma offensiva tänk.
Samtidigt måste man betänka att det handlar om ett samarbete mellan försvarare och anfallare, och när våra forwards nu (enligt min mening) är de som haft mest problem och varit huvudorsaken till det ojämna spelet och dom här dipparna, så blir det förstås svårare för våra backar, speciellt dom yngre och mer orutinerade.
Nåt motståndarcoacherna förstås insett och därför försöker sätta extra press på framförallt Berglind, Löf och Djoos.
Därför är jag heller inte speciellt förvånad över de ojämna insatserna, om man dessutom tar med alla skador och plottrande på backsidan i beräkningarna.

Kommentera

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!
Vuollerim: Enligt GD är det samma spelare man mönstrar , alltså inga bänkningar att vänta. Om de bara inte utgått från att det är samma trupp som vanligt
Kommentera