Brynäs IF

715231 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1549230

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

Huge:

Som jag tidigare skrev så är Robin Rahm ingen målvakt som gör det där lilla extra. Han var inte värdelös igår, men inte heller i närheten att vara den stabila sista utpost som ett krisande guldlag behöver. Han sprider osäkerhet och det märks att utespelarna inte litar på honom fullt ut. Förmodligen är den känslan ömsesidig. :)

Brynäs har i flera år haft  en lite för svag backbesättning, något som jag påpekat vid flera tillfällen. Värvningarna av  Fredrik Styrman niondeback i SAIK och legokneckten Cody Franson har inte ändrat på detta. Är trött på lån, nödlösiningar och tillfälliga och kortvariga lösningar hit och dit. Dags att bygga en stabil grund. Hitta spelare som med stolthet bär Brynäs klubbmärke på bröstet.

Är det inte också oroväckanded , att Victor Berglind som varit utlånad till Djurgården var bäste back i går?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!

Johan Norrström: Trodde själv att Rahm skulle ha kunnat matcha Honken vid det här laget men mkt beror snarare på att Honken överträffat mina förväntningar, än att Rahm varit direkt dålig.
Ok, Honken har gjort ett par av sina obligatoriska plattmatcher som han har för vana att göra men dom har blivit mer sällsynta.
Som Jajjen säger: man måste ge Rahm en ärlig chans genom att låta honom genomföra en ordentlig försäsong och komma normalt förberedd inför spel till hösten.
Först därefter kan vi avgöra om han håller eller inte.
Vårt försvarsspel den här säsongen har de facto varit svajigt även med en ngt tryggare Honken därbak, vilket kanske visar att problemen ligger mer i våra utespelares försvarsinsatser än målvaktens.

Som jag redan sagt: antingen fortsätter vi på den inslagna vägen genom att i första hand satsa på egna förmågor eller så köper vi dyrt och tänker kortsiktigt.
Nu känns det som att årets upplaga är lite av en kompromiss: vi värvade mest offensivt för att ersätta förlusten av framförallt Silfverberg, på bekostnad av att inte ersätta Ekholm/Andersén/Larsson (3 landslagsspelare) rakt av och valde att tro på egna lovande backar och att LJ skulle återkomma i normalt slag.
Med tanke på den långsiktiga målsättningen så tycker jag nog att värvningarna isf känns logiska.

"Är det inte också oroväckanded , att Victor Berglind som varit utlånad till Djurgården var bäste back i går?"

Eller också vänder vi på saken: glädjande att Berglind i en bra match mot högkvalitativt motstånd får visa hur bra han egentligen är, när hela laget jobbar hårt och alla sköter sina resp uppgifter.
Kan heller inte se det oroväckande i att en av våra påstått sämsta backar tar en plats i Djurgården. Speciellt med tanke på att ett av våra orakel tokhyllat bl.a Djurgårdens (och ett par AS-lags) backuppsättningar och påstår att dom skulle vara bättre än det vi kan ställa på isen. 

Kommentera

Sv: Bif - SAIK 130112, finalrepris!
Johan Norrström: Om inte Rahm blir landslagsmässig nästa säsong, är han ett felköp. Övriga värvningar är bra eller ok. Lagets problem hänger ju på att etablerade spelare lirar långt under förra säsongens nivå. De inser kanske att de redan uppnått sin karriärs höjdpunkt?
Kommentera