Brynäs IF

715235 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1554850

Sv: SILLY SEASON 13/14
Tväst: De juniorer som kommit fram och blivit nåt är i stort sett bara forwards och målvakter, på backsidan har det varit väldigt sparsamt, i stort sett obefintligt. Vill man räkna in såna som Berglind och Löf kan man väl göra det, men i mina ögon håller dom inte måttet! Där tycker jag Brynäs satsning skiljer sig jämfört med t.ex Skellefteås, som har lyckats få fram även där, men inget på målvaktssidan istället.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 13/14

sylf:

Det svåra är väl att bedöma vad som händer med en junior från den ena säsongen till den andra..... det finns ju spelare som blir "stora över en natt".... andra utvecklas långsammare och får ha några säsonger på sig.

Sen det faktum att Brynäs endast fått fram riktigt bra forwards o målisar, det är ju lite märkligt..... rent statistiskt bör det ju dyka upp några backar oxå kan man tycka.

Ett undantag är väl Djoos..... kommer nog bli väldigt bra tror jag, Bertil är ju oxå etablerad som jag ser det, synd att han skulle gå sönder i år när han skulle ta det stora steget.

Att hela tiden gardera sig med spetsspelare samtidigt som man fullt ut satsar på juniorerna tror jag blir för dyrt för en förening av Brynäs nuvarande storlek.

Kommentera

Sv: SILLY SEASON 13/14
sylf: Största skillnaden med Skellefteå är att dom har råd med riktiga klasspelare. Hur bra deras juniorer än är, är dom bara komplementspelare. Skellefteå har lyckats utnyttja juniorernas lägre kostnader till att värva bra, dyra spelare. I Brynäs är dom bästa spelarna egna produkter och värvningarna komplementspelare (jaja, det finns undantag). Det får en att fundera över hur lagbyggare Sundlöv lyckas med sina inköp och vad pengarna går till.
Kommentera