Brynäs IF

714107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1559331

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!
spud: Hm, vet du egentligen hur mycket Brynäs har tränat eller hur mycket Modo tränade efter sitt andra guld? Jag tror att detta handlar mycket om spelarförluster och skador och mindre om att inte Brynäs skulle ha tagit det för lugnt i början på säsongen. Visst, det kan ju vara så att motivationen till matcher i serielunken kan vara något lägre rent omedvetet efter ett guld men jag ser det som troligt att alla tvärsäkra påståenden om bristande motivation, mättnad, lathet är kraftigt överdrivna och Brynäs trupp har ju dessutom en hel del nya spelare som givetvis borde vara både hungriga och motiverade till att utföra stordåd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!

Carl Lejonkräk:

Varför ska de individuella prestationerna behöva bli genomusla bara för att Jacke drar till Ottawa?

När stora spelare försvinner finns ju också jättemöjligheter för andra att kliva fram och ta den roll de kanske bör/vill ha...

Vi som sett alla matcher ser ju att allt inte kan tillskrivas sportchef, head coach, back coach, snödjup, näthat utan individers dåliga genomförande av sina roller

En enkel genomgång

Löf - Underpresterare, ingen utveckling

Sunken - Underpresterare vs förväntan

Basse - Underpresterare, vs lön & förväntan

Nordan - Underpresterare, vs lön & förväntan

Widing - Underpresterare, vs lön & förväntan

Granis - Underpresterare, vs förväntan

Lavander - Underpresterare, vs förväntan

Molin - Underpresterare, ingen utveckling

(MJ & Hansen ev skulle vara med på listan)

Kommentera

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!
Carl Lejonkräk: Ett klockrent inlägg, svamlet från Garpen kan man bara skratta åt.
I höstas sa han också nåt om att FM-liiga skulle ha gått om ES vad gäller kvaltitet på spelet.
Argumentet var att 12 halvmediokra svenska spelare skulle ha "flytt" från ES, underförstått: dom var för bra för vår egen liga.
När det snarare var så att dom inte platsade här och tvingades dra till Finland.
Därför går det knappast att ta Garpen på så mkt mer allvar i det här fallet.
Hur mkt vet han om Brynäs försäsongsträning, upplägg, planering osv?
Nada, skulle jag tro.
Det man mest frapperas över är att han totalt bortser från våra skador och att vår trupp från start var sämre än fjolårets guldlag.
Tomten bortser alltså från de två tyngsta skälen till hur det ser ut på isen just nu.
Visst, han har en viss poäng i sitt mättnadssnack, men som du säger: ett oerhört överdrivet snack om lättja, mättnad osv.
Garpen måste få många läsare till sina krönikor, därför måste han också spetsa till och överdriva saker och ting.
Svårare är det inte.
Kommentera

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!

Carl Lejonkräk:Om lättjan kombinerat med en enorm övertro på de spelare som är kvar finns i ledningen sårinner detta givetvis över på spelarna. När det gäller nyförvärven så har ju de flesta levererat det man kan förvänta sigav dem. Men den bärande stommen har inte levererat alls. Hade det varit ett par spelare som inte levt upp  till förväntningar/krav så vore det en sak. Men när ett helt lag underlevererar så är det allvarligt.

Sen är det väldigt bekvämt att skylla på skador. Lasse Jonsson har väl aldrig varit så bra som när han var skadad. Bertilsson likaså.

Kommentera

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!

Arnio: När det kommer in nya spelare till en grupp så är det bara ett ytterst fåtal individer som går in och tar en ledande roll i den gruppen. Utan man infinner sig i ett kollektiv. Ert kollektiv och era ledare har just vunnit ett guld, och det är den kollektiva känslan som blir rådande. Inte för alla inte varje gång, men tillräckligt ofta för att man ska kunna prata om det i generella termer.

Sen kan man träna hur många jävla timmar man vill om inte motivationen och viljan att ta det där sista steget och ta ut de sista krafterna i varje övning så når man inte de resultat som man behöver för att kunna vara bäst i Sverige.

Redigerad kommentar

Kommentera