Brynäs IF

713451 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1590552

Sv: Brynäs IF- Frölunda HC 1/10-13

Zzz: Undrar om det var Molin som nämnde i någon av websändningarna att det är tänkt att man ska gå hårdare med backarna ute vid sargerna i försvarsspelet. Att man släppt den "gamla regeln" med alltid en back framför mål. Känns iofs som försvarsspelet varit så några år typ sen Czarnecki kom och dom flesta lag spelar väl så. Men kan det vara något där som behöver justeras för bara igår var det säkert 5-6 situationer där det som du skriver var spelare obevakade framför mål?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF- Frölunda HC 1/10-13

Med lite distans till gårdagens match:
Försvarsspelet fortfarande förvirrande svagt, så fort ett lag sätter press så blir det hönsgård och positioner tappas, framförallt framför mål. TJ fick inte ordning på detta förra säsongen och den marginella förbättring vi ser i år stavas Bertilsson och Kilström och inte bättre struktur. Första matcherna var lite missvisande då vi egentligen tillbringade all tid i anfallszon.
Jacobsson är lite upp och ner, han är i grund och botten en ganska spelskicklig back som kunde utnyttja detta i Allsvenskan men det går lite för fort i Elitserien och han verkar vara lite motvillig när det gäller att istället anpassa sig till en fysiskt spelande back. Men å andra sidan har jag svårt att se att Löf eller Persson skulle peta honom och när var Sunken och Djoos imponerar så ser Jacobsson säker ut på 6 backar.
Anfallsspelet är verkligen give and go, speciellt när centrar inte agerar spelfördelare längre. Nordan, Larsson och Enterfeldt var hopplöst borta igår, Scott riktigt bra (igen!) däremot. Anton Rödin och "Mannen med den gyllene mustaschen" imponerar om och om igen. 3 kr väntar.

Till sist, vad händer med målvakterna sista 10 minuterna av matcherna? Byts de ut mot schweizerostar eller somnar de på sina pass?

Kommentera