Brynäs IF

714843 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1645835

Sv: A propósito de nada

Skrubben: Intressant att du väljer att klanka ner på Skellefteå som en håla i den jämförelsen. 
Dock tog du inte med den aspekten i jämförelsen Gävle-Göteborg, det är nog många som skulle kalla Gävle en trist håla i den jämförelsen.

Och jo VF har större muskler än Brynäs, mycket större. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
spud: "Intressant att du väljer att klanka ner på Skellefteå som en håla i den jämförelsen.
Dock tog du inte med den aspekten i jämförelsen Gävle-Göteborg."

Gävle är Sveriges 13:e största stad. Dessutom ligger Stockholm bara 17 mil bort och Uppsala 10 mil bort. Göteborg är Sveriges andra största stad, men samtidigt 40-50 mil till Stockholm, vilket är relevant då Rödin kommer därifrån.

Var har du fått för dig att Frölunda har mycket större muskler än Brynäs? Dom äger inte arenan själva, och vad jag har läst har dom dessutom miljonskulder sen flera år tillbaka. På grund av detta var dom t.ex. tvungna att sänka spelarbudgeten för två säsonger sedan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada

spud: Nja, VF gamblar mer med sin kassa skulle vilja säga. Fyller de inte ladorna så gör de mångmiljonförluster direkt. De kom till en punkt för några år sedan där de faktiskt närmade sig ruinens brant. De chansade genom att tömma plånboken på Rönnberg + hans JVM trupp och hade det inte fungerat så hade de varit i ett riktigt dåligt läge nu.
Så ja, de kan dra in pengar fortare mha högt publiksnitt men sponsormässigt så ligger de på samma nivå ungefär. Att Göteborg är en större och roligare stad än Gävle är ganska självklart, men skall inte killarna hänga i ishallen hela dagen? :-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: A propósito de nada
spud: Lite kul att du kallar FHC för VF.

Vissa saker går aldrig ur:)
Kommentera