Brynäs IF

713928 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1674666

Sv: Brynäs J20
Huge: Att Gällstedt inte lyckats det tror jag de flesta här inne är eniga om så den kan vi nog frågan kan vi nog begrava.
Den andra frågan som du tog upp är givetvis intressant. Syftet med juniorverksamheten. Skall vi bli som Växjö, köra legoknektar och ha juniorverksamhet för sakens skull. Färjestad lade ner J20 för något år sedan, är det vägen att gå?
Modo hade en högkvalitativ juniorverksamhet där man hade öppna dörrar för juniorer runtom landet för ett tiotal år sedan. Det gav ett stort inflöde till a-laget men har avstannat nu. Brynäs senaste guld var till viss del baserat på att man hade grymt bra J-18/J-20 lag några år tidigare. Men frågan är vad det får kosta?
Tidigare fanns det uttalade mål om att lyfta upp två juniorer per år från J-20 till a-lag.
Vet inte om det målet kvarstår men det överträffades i år med 6 stycken som lyftes upp (Lööke tillkom senare).
I tidigare inlägg så antydde jag vad jag tror är svaret, dvs. att skapa en vinnarkultur tidigt är viktigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs J20

Huss:

Jag är inte så bra insatt i J-20lagets resultat i förhållande till förväntningarna. Men ett år med många skador i A-laget och junisar som därmed får spela fler seniormatcher än det kanske var tänkt försvagar ju J-20laget. Det gör en viss skillnad om 2-3 spelare flyttas upp eller man får släppa ifrån sig 5-6 st.

I vinter har dessutom målisarna Jonas o Felix haft lång sjukdom/skadefrånvaro. 

Kommentera

Sv: Brynäs J20
Huss: Fortfarande inga kriterier på vad som isf är att betrakta som ett misslyckande, ok resultat eller succe.
Om misslyckande är allt utom guld varje säsong, så håller nog de flesta härinne med dig. Men om du nyanserar det lite mer och tittar på andra saker än enbart placering för J20 i serien, så tror jag du får lite andra svar än "håller med".
Kommentera