Brynäs IF

713900 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1674662

Sv: Brynäs J20
Huss: Nu är det nog så att det är DU som inte riktigt förstått.
Jag ifrågasätter din kategoriska kritik av en tränare som haft ansvaret i 3 säsonger, vara 1 med som du själv säger "dåligt material".

Inte att man försöker se om saker och ting kan göras bättre för att man inte ska riskera att bli stillastående.
Ex att titta på tränarfrågan i J20, och se om laget går att utveckla ännu mer med hjälp av ex en ny tränare.

Sen återstår frågan som du tydligen undviker, när det gäller att bedöma hur en tränare eller laget lyckats: är J20 nån sorts självändamål där det gäller att sluta så högt som möjligti serien, eller är huvudsyftet att i en jämn ström få fram tillräckligt med bra juniorer som kan ta steget upp i A-laget?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs J20
Huge: Att Gällstedt inte lyckats det tror jag de flesta här inne är eniga om så den kan vi nog frågan kan vi nog begrava.
Den andra frågan som du tog upp är givetvis intressant. Syftet med juniorverksamheten. Skall vi bli som Växjö, köra legoknektar och ha juniorverksamhet för sakens skull. Färjestad lade ner J20 för något år sedan, är det vägen att gå?
Modo hade en högkvalitativ juniorverksamhet där man hade öppna dörrar för juniorer runtom landet för ett tiotal år sedan. Det gav ett stort inflöde till a-laget men har avstannat nu. Brynäs senaste guld var till viss del baserat på att man hade grymt bra J-18/J-20 lag några år tidigare. Men frågan är vad det får kosta?
Tidigare fanns det uttalade mål om att lyfta upp två juniorer per år från J-20 till a-lag.
Vet inte om det målet kvarstår men det överträffades i år med 6 stycken som lyftes upp (Lööke tillkom senare).
I tidigare inlägg så antydde jag vad jag tror är svaret, dvs. att skapa en vinnarkultur tidigt är viktigt.
Kommentera