Brynäs IF

713904 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1674743

Sv: Brynäs J20
Huss: Det är ju ganska uppenbart att J20-laget har gått betydligt sämre sedan Bäcklin slutade. Han var/är en riktigt vass J20-coach. 

Huge: Mm, Brynäs torskade mot Leksand i finalen när 90:orna var sistaårsjuniorer, så vitt jag kan komma ihåg (var på plats i Stockholm) spelade inte Lindholm, han var för ung, men många andra väldigt bra spelare gjorde det. Många som utgjorde stommen när A-laget vann guld ett par år senare. Det var en match som Brynäs hade vunnit 9/10 gånger även om Leksand också hade ett bra lag. Förstår dock inte hur du kan jämföra den matchen med kvartstfinaltorsken mot HV som uppenbarligen var bäst av 3 matcher och inte 1 match som finalen mot Leksand var. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs J20
Peja: Jag jämförde det principiellt lika mellan Leksands- och HV-förlusterna: inte alltid det på papperet bästa laget vinner, ens i en serie bäst av 3.
I övrigt var J20 självfallet mer framgångsrikt under Bäcklin.
Här kanske Gällstedt är lite förlåten, då han tränat laget under kortare tid än din föregångare och förmodligen haft lite sämre material överlag till sitt förfogande.
Kommentera

Sv: Brynäs J20
J20-, J18- och U16- semi- samt finaler kommer att spelas i Nyköping den här säsongen. Bittert, sånt där SKA ju för f-n spelas i Stockholm :) 
Kommentera

Sv: Brynäs J20
Peja: Ja, utan tvekan. Bäcklin och TJ var bra juniorcoacher. Tycker också att Lillis kommit i skymundan, han har lyckats mer än väl med J18 lagen. Skall bli intressant att se vad han kan åstadkomma med de svagare årgångar som nu följer.

Huge har helt korrekt påpekat att när vi fyllde på J20 laget mot ett sammansvetsat Leksand (som dessutom var underdog på förhand) så gick vi bet. Satt också där på plats i Globen. Trots massiv press i slutet så ville inte puckuslingen in. Tror Leksand hade De La Rose och Forsberg i uppställningen då.
Men J-18 guldet bärgades hem mot Djurgården dagen innan. Glada miner hos Rensfelt, Järnkrok och unge herr Djoos vill jag minnas.
Kommentera