Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1761263

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Rodrigo: Precis så är det och det är ju ett fantastiskt verktyg med statistiken. Det som dock är intressantare är ju hur man når dit man skall vara för att vinna även om man kanske inte har det på papperet bästa laget. Jag menar ska vi nu i vinter utmana de stora med feta plånböcker och namnkunnigare lag än oss så kommer vi kanske att behöva gå en annan väg en den du förespråkar. Avancerad statistik kommer absolut inte att kunna förutspå att vi tar guldet till våren utan vi måste såklart vara smartare än statistiken för att ta oss långt i vår.
99 eller för all del 2012 så bevisade vi nog att denna typ av statistik inte alltid visar på vilken som är den effektivaste hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tippa SHL tabellen säsong 16/17
Carl Lejonkräk: Det är ju just då man behöver använda sig av sådant här. När man inte har den fetaste plånboken. När man inte kan värva dom tradionellt sätt bästa spelarna. Det är då man behöver hitta billiga guldkorn. Det är exakt det Brynäs skulle behöva göra inför denna säsong. Tyvärr så har man inte tagit den chansen och nu ligger redan andra klubbar i framkant i Sverige. Fortfarande är Moneyball ett bra exempel, för det behandlar just det ämnet, ett fattigt MLB-lag som inte kan konkurrera med storlagen, och då anammar den mer avancerade statistiken för att hitta bra spelare, och därmed generera vinster. Varför är 99 och 2012 bra exempel? Har du koll på hur den här typen av statistik såg ut för Brynäs då? 99 är nog svårt att veta, 2012 går att kolla upp corsin ganska lätt, däremot är det svårt att gå djupare än så, tyvärr. Det finns saker som kan förklara varför Brynäs var bäst i slutspelet men inte i grundserien. PDO:n kan tex ha varit skyhög i slutspelet, vilket mest beror på ren tur. Detta är dock inget jag har kollat närmare på, så jag återkommer gärna på den punkten. Men det FINNS förklaringar på saker och ting, som man kan se via avancerad statistik. Sen är det lite fel att kalla den "avancerad" då den ofta kan vara relativt enkel. Sen kan man inte förklara allt i SHL eftersom det helt enkelt inte finns siffror man kan utvinna någon avancerad statistik ifrån, ännu. Men det kommer i sinom tid också.
Kommentera