Brynäs IF

713978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1791716

Sv: Brynäs IF - Örebro HK 2017-01-19
Carl Lejonkräk: Tycker DIF och Örebro läst Brynäs bra. 2, ibland 3 forwards som checkar högt och vi har inga centrar som kommer ned för understöd. När de väl kom ner så blev avstånden så små att en motståndare checkade fast bägge. Uppspel under press bör dominera träningarna de kommande 10 passen eller så.
Spelet i egen zon har blivit betydligt sämre den här sidan nyår. Ser bedrövligt ut ibland.
Sen detta glidande, tappar man puck eller jobbar efter en puck så skall man inte glida ifatt den. Pudas, Westerholmarna + några till tror det är så man gör. Eller Clark vid Örebros avgörande, bedrövligt att se....
Framåt rätt ok ändå, chanser skapas men framförallt twinsen har gått ner i tempo. Ölund tycker jag från klarhet till klarhet. Det var väl han, Jensen, Gunde och Mannberg som stod upp igår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Örebro HK 2017-01-19
Huss:
Spelet som funkade före jul gör det inte efter jul. Det sker en utveckling av nivån hela säsongen. Inte minst inför och under slutspel. Där kan man lätt gå vilse. Med press på puckhållaren så är det ännu hårdare arbete som gäller för att få spelet att funka som det gjorde tidigare på säsongen.
Om spelarna orkar höja sig mentalt och fysiskt är vi fortsatt med. Orkar de inte, ja då planar vi ut och dalar... det mentala är svårare att hantera än det fysiska (vi tränar ner oss för att toppa formen längre fram).
Var är Mattias Seger? 😷
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Örebro HK 2017-01-19
Huss: Vi hamnar fel i presspelet och får inte fast motståndarna som vi får när vi är som bäst. Vi åker och åker men är liksom lite sena hela tiden och får inte fast motståndarna och lyckas därför inte erövra pucken.
Faran med att överbelasta så hårt i egen zon är att när spelet inte stämmer så går man bom och det blir soprent framför mål.

Framåt funkar det ok (trots dålig effektivitet) men vi måste jobba mycket hårdare för att återerövra pucken redan i anfallszon istället för att backa hem eller åka och byta vid pucktapp.
Jag minns när vi var som bäst i höstas, då kom inte motståndarna ur egen zon utan vi tog tillbaka pucken gång på gång, vi var som bålgetingar.

Svårt att säga vad allt beror på, kanske det gick för enkelt och spelarna tog för lätt på uppgiften, kanske tränades det hårt under uppehåll vilket gett tunga ben, vem vet men nu sitter det nog mycket i skallarna då självförtroendet fått sig en törn av flera onödiga förluster.

Hoppet står nu till att spelarna kan gå in och spela helt respektlöst mot SAIK och inte behöva känna press utan bara ge järnet och förhoppningsvis komma upp på banan igen, tre poäng är inte det viktigaste i denna match utan insatsen som sådan...

Sen vore ett pressmeddelande om en förstärkning och ett positivt besked om Bertilsson trevligt.
Kommentera