Brynäs IF

713939 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1803456

Sv: Brynäs- Rögle 2017-02-23
Skrubben:
Nej, domedagen har inte kommit än. Brynäs egna kapital har minskat varje år sen det lyckosamma guldet 2012. Förra året uppgav ekonomerna att vi gick ca. 8 millar back... DET oroar i vart fall mig.

Att jämföra publik/ekonomi med just Lakers o Saik haltar en aning tycker jag... var dom får sina stålar till spelartruppen har jag ingen aning om... men det ryktas om välvilligt inställda kommunledningar o dito skattebetalare!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs- Rögle 2017-02-23
SnowKing:
Spelar man 5-10 hemmamatcher färre än SAIK eller Växjö varje säsong så blir det till slut stor skillnad i kassakistan.

I övrigt skiljer det lite...
Kommentera

Sv: Brynäs- Rögle 2017-02-23
SnowKing: Förra året hade vi högre publiksnitt än budgeterat, men ändå gick vi 8 miljoner back. Alltså är ditt resonemang enormt förenklat då du verkar ignorera övrig verksamhet och tro att det enda som påverkar det ekonomiska resultatet är publiksnittet.

Förra säsongen satte den förra ledningen en enormt klantig budget som byggde på att man skulle få in ytterligare en huvudsponsor under säsongen. Man fick inte in den sponsorn i tid, och därmed låg man direkt 5 miljoner back. Säsongen innan det hade man ett publiksnitt på drygt 5100 medan budgeterat snitt var 6000. DET var ett kännbart publiktapp som orsakade 3-4 miljoner back gentemot budget. Men det året gick man ändå 7 miljoner back, vilket berodde på ett tränarbyte och flertalet värvningar under säsong. Det kostade totalt drygt 3 miljoner.
Kommentera