Brynäs IF

713728 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1829856

Sv: A propósito de nada
Mittzon: Hur skall tjejerna någonsin kunna bära sina egna kostnader om de inte gör rätt från början? Att subventionera extremt smala verksamheter är inte bara pengarna i sjön, det är rent dumdristigt.
Lägg ner a-laget för tjejer och satsa halva den kostnaden på flickhockeyn istället, det ger mer återbäring. När intresse och underlag är tillräckligt stort så kan man starta upp a-laget på elitnivå igen. Så byggs alla verksamhet som blir hållbar i längden. Våga istället att gå i bräschen för att få bort de grundläggande problemen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huss: Undra hur mycket sponsorintäkter Brynäs skulle förlora om man lade ned damlaget med motiveringen att det inte bär sig ekonomiskt? Jag skulle gissa på att det är betydligt mer än vad damlaget kostar.
Självklart ska Brynäs ha ett damlag, men det utesluter inte en satsning på flickhockeyn. Men det är väl rätt tydligt att det måste skapas en organisation runt damlaget som gör att damlaget inte hamnar på efterkälken pga. herrlaget går långt i slutspel..
Jag tycker den nya (relativt) sponsormodellen där man kan öronmärka sponsring för damlaget är bra. Det gör att mindre bidrag till damlaget kan då stor exponering istället för att försvinna i mängden om sponsringen varit till "Brynäs". Det ger förhoppningsvis en egen finansiering till damlaget på sikt.

Sen frågan om subventionerade verksamheter. Jag skulle vilja se en kalkyl om pojk och juniorhockeyn. Säg att Brynäs får fram en egenspelare per år till A-laget. Kalkylen på den spelaren är alla kostnader den kullen har haft från hockeyskolan. Ska vi lägga ner damlaget på grund av att det är en subventionerad verksamhet tycker jag det är lämpligt att lysa igenom hela verksamheten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss: Bra! Jag motionerar det till årsmötet. Signerar med Huss.
Kommentera