Brynäs IF

713780 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1829860

Sv: A propósito de nada
Huss: Undra hur mycket sponsorintäkter Brynäs skulle förlora om man lade ned damlaget med motiveringen att det inte bär sig ekonomiskt? Jag skulle gissa på att det är betydligt mer än vad damlaget kostar.
Självklart ska Brynäs ha ett damlag, men det utesluter inte en satsning på flickhockeyn. Men det är väl rätt tydligt att det måste skapas en organisation runt damlaget som gör att damlaget inte hamnar på efterkälken pga. herrlaget går långt i slutspel..
Jag tycker den nya (relativt) sponsormodellen där man kan öronmärka sponsring för damlaget är bra. Det gör att mindre bidrag till damlaget kan då stor exponering istället för att försvinna i mängden om sponsringen varit till "Brynäs". Det ger förhoppningsvis en egen finansiering till damlaget på sikt.

Sen frågan om subventionerade verksamheter. Jag skulle vilja se en kalkyl om pojk och juniorhockeyn. Säg att Brynäs får fram en egenspelare per år till A-laget. Kalkylen på den spelaren är alla kostnader den kullen har haft från hockeyskolan. Ska vi lägga ner damlaget på grund av att det är en subventionerad verksamhet tycker jag det är lämpligt att lysa igenom hela verksamheten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Har ni missat detta om tjejhockey som Brynäs gick ut med i mars?

www.brynas.se/artikel/otlbaizr2-1ekad/for-att-langsiktigt-utveckla-tjejhockeyn
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: inga alls. Det är tvärtom en långsiktig satsning istället för den konstgjorda andning som nu förekommer. Brynäs har gjort sin root cause analys och går i fronten för en satsning på tjejhockeyn. Subventionsfrågan är en bisak i sammanhanget. Det är när tillräckligt många av sponsorernas och oss fans döttrar spelar hockey som damhockeyn kan bli framgångsrik och livskraftig, (spelarpyramiden). Koppla det till en Bra Start och sälj hockeyn till flickorna, kör tjejhockeypass, matchens knatte = ett par tjejer istället osv.
Mer bang for the buck också utifrån de pengar som subventiontioneras från herrsidan.
Oavsett, lägg ner eller degradera damlaget och bygg långsiktigt både spelar och intressentsidan istället. Sen blir vi bäst i Sverige.

Subventionering pojkjunior - senior förekommer i lag som ligger i Div 1 och lite Div 2. Inte i serierna under eller över (kan ev. finnas ngt Allsvenskt lag oxå).
Kommentera