Brynäs IF

713164 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1836721

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiask: Visst gör Felix en habil match... men hur många fladder skott har killen släppt från blå under sin tid i SHL?? Du verkar ju ha stenkoll, så svara gärna på det. Varför kan Felix inte stänga igen som Alsenfeldt, Ortio och igår Gunnarsson mfl?? Du måste erkänna att han mycket sällan överglänser målvakten på andra sidan isen. Tycker fortfarande inte han bevisat ännu att han ska få spela så många matcher. Tänk att Rautio som hos många andra SHL lag skulle få agera ren andre keeper är bättre än Felix. Jag längtar tills Fälth är med igen. Då kommer Sunken inte vara bland dom 6. Och Zanetti kommer få göra Ersson och Mannberg sällskap i Almtuna. Och Boqvist, han spelade knappt 3-4 min igår. Ändå ser man att han tänker hockey bättre än både Sunken och Zanetti. Att sen Melin envisas med att spela en notchalant Jensen i första PP när vi har MJ, men framför allt Kilas i PP är en gåta. Sen att Kilas blivit "lovat" en mer offensiv roll... nej det köper jag fan inte. Blir nästan arg när jag läser sånt skit. Man får lära sej redan i pojklagen att istid förtjänar man. Och Kilas är ingen PP back. Det ser vilken som helst. När vi dessutom har två kanske tre som lämpar sej braaaa mycket bättre. I Larsson, Carlsson och kanske Boqvist. Då ser jag det som att Melin saknar Bulan/Boork balls för att peta Kilas, Sunken och Zanetti. Men det är tidigt ännu. Men att bara åka ner till Malmö imorgon och plocka 3 pinnar är tvär svårt. För att vara helt ärlig, säg att i torskar imorgon och även nästa match... då kommer Melin inte sova så bra. Så sjukt viktigt med en bra start.!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Pettisbif: Jag har absolut inte stenkoll på Felix tvärtom.
MEN det jag menar med mitt inlägg är att jag är ganska trött på att så fort han släpper in enkla puckar så ska han hängas till den vida grad att han bör hänga upp sin tröja och aldrig någonsin spela en match i Brynäs igen. Jag tycker att alldeles för många här inne är alldeles för ivriga i sin iver att hänga honom.
Han är fortfarande väldigt ung och framförallt utvecklingsbar.
Däremot är jag helt med dig om att Rautio bör vara solklar etta som det är just nu. Mycket jämnare målvakt som det är nu.

Sen varför han i princip aldrig överglänser och spikar igen som Alsenfeldt, Ortio osv är för att han helt enkelt inte är lika bra som dom.
Gunnarsson tycker jag är en konstig jämförelse då han trots allt inte platsade i Malmö för att lånas ut till Hv nu och mot oss gör i mina ögon en liknande match som Felix gör i semifinal 7 mot Frölunda. Tar allt i princip.

Felix är och kommer bli en mycket duktig målvakt. Låt det ta tid.
Framgång kommer inte över en dag. Det behöver vi jobba fram.

Vad gäller Boqvist handlar det endast om att skynda långsamt. Klart som fan att det är fel att säga att han inte klarade av det osv.
Det jag skrev igår är att han självklart spelar otroligt smart och har en spelförståelse som inte många andra har.
Men han är trots allt endast 17 år. Vi måste skynda långsamt.
Han har en hel hockeykarriär framför sig.

KalleTeodor: Håller med dig helt. Han spelar väldigt smart och självklart blir det en anspänning.
Han ska fortsätta vara med i a-truppen då han är så pass bra. MEN väldigt viktigt att skynda långsamt. :)
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Pettisbif: Alltså PB du måste andas när du skriver dina inlägg... :)
Tycker att du skriver en del bra saker men ang Felix så står vi rätt långt ifrån varandra. Det är väl bara att acceptera att man kan ha olika uppfattning. Men kan vi inte vara överens om att bedöma en förstaårsseniors målvaktspel efter innevarande års prestationer. Det är väl fair?
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Larsson måste ju få chansen i PP. 40 poäng förra året i Allsvenskan vittnar om en viss nivå.
Kommentera