Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1836709

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Pettisbif: Men snälla bara lugn nu.
För det första ska jag erkänna att jag är en av dom som i stort sett alltid har försvarat Felix då det är jävligt lätt att sitta bakom en skärm och spy galla.
Men nu måste jag ifrågasätta vad problemet är igår? Jag kan köpa att tredje målet är billigt. Den får Felix ta på sig. MEN i övrigt gör han en bra match. Han är en av Brynäs bästa spelare då de andra inte var direkt bra.

Men sen måste vi sansa oss en hel del vad gäller Boqvist. Killen är för fan 17 år. Nervös, lite bambi på hal is (konstigt vore annat). Såg i matchen igår att han absolut inte är redo för att gå på sex ordinarie backar.
Han får gärna vara med som en sjunde back och få speltid undan för undan, men att gå in från start nu, nej.
Sen tycker jag defintivt att Sunken framförallt får oförtjänt mycket skit. Nej han kanske inte är en superback, men igår tycker jag att han gör sitt jobb. Zanetti har ju en hel del problem, men Sunken tycker jag absolut att han ska lira på sex backar.

I övrigt tycker jag man ska trumma på som man gör. Vi skapar ju chanser både i 5vs5 samt PP. Enda lilla bytet jag tycker du har helt rätt om är att byta ut JJ från första pp mot MJ istället. Tycker inte alls att Jensen kan sätta upp det tempot och hitta de otroliga passningarna som MJ faktiskt kan göra.

Men i övrigt behöver vi sansa oss en aning och se på hockeyn med lite lugnare ögon.
För om jag ser din inställning efter varje match så lovar jag att vi är nere i Allsvenskan tidigare än du tror.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiask: Jag tryckte gilla på ditt inlägg men håller inte med om din bedömning av Boqvist. Visst var han nervös och tagen av stundens allvar (positivt tycker jag = det var ett stort ögonblick) men jag tycker han visade direkt att han spelar ett smart spel med få misstag. Jag tror inte Gunderson heller skulle göra något avgörannde intrryck om han fick drygt 3 mins speltid.
Håller dock med om att det är klokt att skynda långsamt.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiask: "Vi skapar ju chanser både i 5vs5 samt PP."

- Vilken match avses? Gårdagens...??? Då har vi väldigt skilda definitioner på begreppet "målchans" du och jag...
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiask: Visst gör Felix en habil match... men hur många fladder skott har killen släppt från blå under sin tid i SHL?? Du verkar ju ha stenkoll, så svara gärna på det. Varför kan Felix inte stänga igen som Alsenfeldt, Ortio och igår Gunnarsson mfl?? Du måste erkänna att han mycket sällan överglänser målvakten på andra sidan isen. Tycker fortfarande inte han bevisat ännu att han ska få spela så många matcher. Tänk att Rautio som hos många andra SHL lag skulle få agera ren andre keeper är bättre än Felix. Jag längtar tills Fälth är med igen. Då kommer Sunken inte vara bland dom 6. Och Zanetti kommer få göra Ersson och Mannberg sällskap i Almtuna. Och Boqvist, han spelade knappt 3-4 min igår. Ändå ser man att han tänker hockey bättre än både Sunken och Zanetti. Att sen Melin envisas med att spela en notchalant Jensen i första PP när vi har MJ, men framför allt Kilas i PP är en gåta. Sen att Kilas blivit "lovat" en mer offensiv roll... nej det köper jag fan inte. Blir nästan arg när jag läser sånt skit. Man får lära sej redan i pojklagen att istid förtjänar man. Och Kilas är ingen PP back. Det ser vilken som helst. När vi dessutom har två kanske tre som lämpar sej braaaa mycket bättre. I Larsson, Carlsson och kanske Boqvist. Då ser jag det som att Melin saknar Bulan/Boork balls för att peta Kilas, Sunken och Zanetti. Men det är tidigt ännu. Men att bara åka ner till Malmö imorgon och plocka 3 pinnar är tvär svårt. För att vara helt ärlig, säg att i torskar imorgon och även nästa match... då kommer Melin inte sova så bra. Så sjukt viktigt med en bra start.!
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiask: Det kanske hade varit smartare att ge AB sin första SHL match på bortaplan.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiask: Mm ingen bra match av något av lagen, målmässigt jämnt. Då har man inte råd med en groda från målvakten. HV-keepern överglänste Sandström med råge och han är ju tredjevalet i både HV och Malmö. Trist att Sandström fortfarande släpper in enkla långskott.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Många som underpresterade igår.. Ikonen och Gunderson stack ut som klart bäst. Tycker också Larsson spelade väldigt lugn och stabilt.

Men kan inte fatta varför inte Carlsson får ta Kilströms plats i PP , Carlsson är mycket snabbare och har ett riktigt bra skott. Som klippt och skuren för PP..

Det jag tar med mig mest från gårdagen är introt, där har Brynäs gjort ett ordentligt lyft med både film och musik samt eld och rök när spelarna åker in! Stort +!!!!
Kommentera