Brynäs IF

713037 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1843300

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huss: Ja jag håller med.
Samtidigt kanske hans stil och personlighet passar bättre till en tilltufsad grupp. Han säger det ju lite själv. Nu kom han till en grupp med stora krav (utom på sig själva då kanske) och ett ledarskap som var väldigt på och detaljfokuserat. Han kanske är bättre att höja moralen än att bibehålla något.. Han kanske inte är någon förvaltare.

Det måste vara svårt att komma in i en grupp som är nästintill identisk med fjolåret och med samma assisterande. Där dessutom spelidén redan är satt. Som ny vill man komma in med sin vinkel och göra en förändring för att ta komandot. Jag kan tänka mig att det är lätt att hamna i underläge mot gruppen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Zzz: Instämmer med dina tankar. Sen kan man konstatera att den gode Roger delar ut en rejäl "indirekt" känga åt "Bulan" i dagens Hockeypuls; "Det var många spelare som var vana vid att bli dirigerade om du förstår vad jag menar, "gör si, gör så". Och då är det klart att mitt sätt att leda inte funkar. Mitt sätt att leda handlar om att ge människor förtroende, låta dem ta ansvar och försöka få dem att tänka själv. Jag leder inte människor genom att säga åt dem exakt vad de ska göra. Jag har varit på elitnivå i 31 år, det här var mitt 32 år som seniortränare, och helt plötsligt funkade inte det, säger Melin till Hockeypuls."
Surt sa räven....
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Zzz: Melin sammanfattar hela historien på ett mkt bra sätt, finns ingen anledning att medvetet försöka försköna eller förminska vare sig sin egen roll eller lagets/spelarnas. Han är allför gammal och rutinerad i gamet för att syssla med sånt, skulle jag tro. Speciellt med tanke på att han högst sannolikt kommer att sluta som tränare.
Det intressanta är ju egentligen bara varför BZ har "misslyckats" med den här rekryteringen? Om det nu öht kan kallas ett "misslyckande", utan facit i hand.
En tränare med en trupp på den här nivån måste rimligtvis kunna räkna med att spelarna är så pass rutinerade och skickliga, att dom ska kunna underkasta sig lite nya ideer då grundspelet inte ändrats nämnvärt från ifjol.
Som jag tidigare pekat på: CHL-äventyret har nog i relativt hög grad bidragit till att spelarna trott sig vara bättre än man är sas. Enkelt motstånd och man har vunnit trots att grunderna och det Melin velat se, inte riktigt har fungerat.
Sen när man börjat förlora mot tufft och disciplinerat motstånd i SHL, då har man börjat tvivla på sig själva och fundera för mkt.
Oavsett anledningarna och vem eller vilka som ska lastas, så finns det ändå ingen annan lösning i såna här lägen än att byta tränare. Och om BZ ska lastas för felrekrytering så ska han isf i lika hög grad ha cred för att ha agerat så snabbt som han gjort. Frågan är om ex en sportchef med större brynäsanknytning i botten (typ Sundlöv) hade agerat lika snabbt. Mkt tveksamt...
Kommentera