Brynäs IF

712129 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1843302

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Zzz: Melin sammanfattar hela historien på ett mkt bra sätt, finns ingen anledning att medvetet försöka försköna eller förminska vare sig sin egen roll eller lagets/spelarnas. Han är allför gammal och rutinerad i gamet för att syssla med sånt, skulle jag tro. Speciellt med tanke på att han högst sannolikt kommer att sluta som tränare.
Det intressanta är ju egentligen bara varför BZ har "misslyckats" med den här rekryteringen? Om det nu öht kan kallas ett "misslyckande", utan facit i hand.
En tränare med en trupp på den här nivån måste rimligtvis kunna räkna med att spelarna är så pass rutinerade och skickliga, att dom ska kunna underkasta sig lite nya ideer då grundspelet inte ändrats nämnvärt från ifjol.
Som jag tidigare pekat på: CHL-äventyret har nog i relativt hög grad bidragit till att spelarna trott sig vara bättre än man är sas. Enkelt motstånd och man har vunnit trots att grunderna och det Melin velat se, inte riktigt har fungerat.
Sen när man börjat förlora mot tufft och disciplinerat motstånd i SHL, då har man börjat tvivla på sig själva och fundera för mkt.
Oavsett anledningarna och vem eller vilka som ska lastas, så finns det ändå ingen annan lösning i såna här lägen än att byta tränare. Och om BZ ska lastas för felrekrytering så ska han isf i lika hög grad ha cred för att ha agerat så snabbt som han gjort. Frågan är om ex en sportchef med större brynäsanknytning i botten (typ Sundlöv) hade agerat lika snabbt. Mkt tveksamt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Mycket bra skrivet Huge
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Jag håller med.
Bengtzén tar verkligen komandot. Det fanns inget att vänta på. Detsamma kan ju sägas om spelarna som flaggat för att det inte fungerar trots att det även kommer påverka hur man ser på deras karaktär. Det finns två sidor av varje mynt.
Hursom känns det bra nu.
Jag kan mycket väl tänka mig att Bengtzéns plan är att köra Sjödin. Att han säger att det ska in ytterligare en tränare kan handla som strategi ifall Sjödin inte skulle klara jobbet. Då slipper han flytta på ytterligare en tränare.

Jag länkar till en intressant artikel. Kanske har länkats tidigare. Men visst kan det väl ligga något i det som skrivs?
Kommentera