Brynäs IF

715435 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1849386

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Monno: jag vill se slagsmål. Sätt dig in i situationerna.
1:
Om du kör över en stjärna, du vet om konsekvenserna. Du blir straffad kanske 3-15 matcher. Stjärnan kan missa hela säsongen. Vågar du göra något fult mot stjärnan?
Ja..

2:
Om du kör över en stjärna, du vet vad som väntar dig. Att bli nedslagen av en best. Dvs misshandlad. Vågar du göra något fult mot stjärnan?
Tvek.

Överlag gillar jag inte slagsmål, mma eller boxning. Men just när det gäller hockeyn så vill jag ha det. Det är så sjukt mycket känslor nere vid isen. Du har ett mordvapen i handen. Allt går så fort. Att bli bemött av en avstängning och skäll från domaren för att ha gjort något fult kommer resultera i återfall. Man vågar göra om det. Bli nedslagen och du vågar inte. Tänk på er skoltid, hade ni någon som slog er?
Om jag gör något olagligt. Hellre får jag böter än styrk. Logiskt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
hahii: Så i NHL sker aldrig överfall? Och vadå du får stryk? Blir misshandlad? Skitsnack. Är du en korkad ful spelare får du stryk. Men merpart av fula spelare brukar göra det så enkelt att dom "turtlar" alltså lägger sig ner typ direkt och skyddar sig. Vilket gör att domaren bryter upp rätt omgående.

Om vi tänker såhär då. I länder med dödsstraff, förekommer inte mord då?

Fula överfall likt detta sker av två olika typer tror jag.
1. Spelare som missbedömer eller är övertaggad där och då. Kommer dom bry sig om stryk där och då? Knappast då det är ett millisekundbeslut. Dom hinner inte fundera så långt.
Dessa överfall är svårare att få bort då människor har en tendens att fela ibland. Det är bara att nöta in i huvudet om respekt etc.
Spelarexempel: Ja Johan Forsberg kanske? Ett sjukt frispel som avslutade en karriär. Men mig veterligen är det inget systematiskt Johan pysslat med? Utan ett knäpp där och då.

2. Psykfall som vill skada medvetet. Hindrar man såna med att hota med stryk? Nja några kanske, läs exemplet med dödsstraff.
Typexempel hemma är väl Hedman. Än om han verkar otroligt nog skärpt sig till slut? Men NHL har ju fler exempel. Har tappat namnet på han som var i Pittsburgh? Neal? Nä? Iaf han jag tänker på där var ju mästare på att göra något fult och sen lägga sig ned och vänta på domarens skydd. Hur hjälper enforcers mot sådant?

Man kan ju inte på allvar verkligen mena att det var mindre överfall i NHL på enforcer tiden? Det enda man gör då är ju att ta in ett helt gäng med kategori 2 killar.
Kommentera