Brynäs IF

713672 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1849758

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Uttalande från stark. Bra Brynäs!

"Med tanke på alla skriverier och känslor som flödar efter matchen i CHL mellan Brynäs IF och Adler Mannheim vill vi klargöra några punkter från Brynäs IF.

Vi anser att konsekvenserna från CHL för de inblandade spelarna och ledaren i Adler Mannheim inte alls speglar allvaret i själva agerandet kopplat till de konsekvenser agerandet fick och hade kunnat få för Brynäs IFs spelare.

Vi är inte nöjda med de straff som CHL har delat ut. Vi avvaktar nu hur det Tyska ishockeyförbundet kommer att agera. Vi reagerar också på att konsekvenser i CHL är olika för lag och spelare beroende på vilket landsförbund de tillhör. Det är inte acceptabelt.

Vi kommer fortsätta vår dialog med ledningen av CHL och även SHL. Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder.

Johan Stark, Klubbdirektör Brynäs IF"
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Skagge: Utmärkt, bra agerat. De känner att de har stödet i frågan.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Skagge: Bra Stark! Bra också av Paille på hemsidan.

Nu är frågan om bojkott handlar om kommande år eller om man avser nuvarande säsongs slutspel.
Bengtzén svarar ”Inga kommentarer” på en rak fråga om man kan komma ett dra sig ut turneringen. CHL kan ju inte ändra domen utan att framstå som helt inkompetenta så om inte tyska ishockeyförbundet gör något kommer Brynäs markera. Bra!!
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Skagge: Klart som sjutton det måste bli civilrättsliga åtgärder, givet Lilja och Deveaux. Detta var det värsta överfallet jag skådat inom hockey på hög nivå. De s.k. "straff" som CHL delar ut är löjeväckande och pekar både på grov inkompetens hos medlemmar i deras s.k. disciplinkommitté samt hur obetydligt CHL är som produkt. Man vågar inte stöta sig med de centraleuropeiska lagen.
CHL kan aldrig hämta sig från detta, häruppe i norr kommer det marginaliseras ytterligare och dö ut.
Jag hoppas innerligen att Brynäs väljer att lämna w.o. i bägge matcherna mot Trinec. Det skulle hedra klubbens ledning något enormt.
Kommentera