Brynäs IF

712977 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1851696

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Jan Grismöbel: idrottspsykologi är ett djupt ting. Jag har läst här inne att man spelat idrott på diverse nivåer och drar slutsatser därfter. Jag har spelar forboll med gif Sundsvall många år i min aktiva karriär och har haft med flertalet mentala coacher att göra. Min slutsats av det är att det handlar inte om hur duktig vederbörande mental coach är utan hur mottaglig du är som spelare. Så åter igen. Det ligger i spelarnas händer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Det är alltid ens egna mentala status som är nyckeln till det mesta, när jag tävlade på elitnivå i friidrott och Amerikansk fotboll bl.a så handlade det alltid om en själv, däremot kan en tränare fungera att skapa lagdynamik medan andra lika erfarna tränare inte alls kan skapa det med samma lag. Mental coach, jobbcoach etc är trendiga namn som inte betyder nånting. Det är ungefär som att bara för att du är utbildad behöver du inte vara duktig på det du gör!
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
varulf: Problemet med allt det här snacket om att Brynäs dåliga resultat beror på bakomliggande psykologiska faktorer är att det utgår från att spelarmaterialet är tillräckligt bra. Jag är inte så säker på att så är fallet. Skulle t.ex bli förvånad om någon annan sportchef skulle vilja byta målvakter med Brynäs. Just nu är Fernström lagets bästa målvakt och han fick antagligen nobben av samtliga SHL-klubbar inför säsongen.
Kommentera