Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1874398

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
bifhjärta: Så här i efterhand ser det givetvis oerhört dumt ut att Bengtzén nobbade Honken till förmån för Fernström. Men om man tittar på händelseförloppet så är det inte så allvarligt som Wikegård vill få det till:

1) Rautio och Sandström blir skadade och Brynäs behöver få in en målvakt akut.
2) Man tillfrågar först Honken men tyvärr var han sjuk vid den aktuella tidpunkten
3) Valet faller istället på Fernström som får stå ett antal matcher i rad och presterar faktiskt mer än godkänt med tanke på hur matchotränad han var.
4) Fernströms korttidskontrakt går ut och då återstår frågan: Ska Brynäs förlänga kontraktet säsongen ut, eller ska man göra en ny ”chansning” och värva in en 40-årig, matchotränad, Honken?
5) Valet blir att förlänga med Fernström och i princip ingen kritiserar beslutet eftersom han presterade helt okej sett till förväntningarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Skrubben: Vanligt sunt bondförnuft säger att BZ gjorde helt rätt i det läget, sett till förutsättningarna med stor osäkerhet kring Honkens status.
Men vanligt sunt bondförnuft verkar inte existera hos såna som Wikegård och de som tycker att han har helt rätt.
Vi vet heller inte på vilke ev premisser som Honken isf hade skrivit på när BZ ställde frågan, men det hindrar som vanligt inte alla förståsipåare i soffan eller på läktaren, att komma med tvärsäkra omdömen när det gäller hur BZ borde och bör agera när det gäller spelaraffärer.
Visst är det roligt att se hur många självpåtagna sportchefer det finns på såna här sajter, supportrar som förstås har mkt stora kunskaper och lång erfarenhet när det gäller att bygga och driva ett elitlag i ishockey.
Man undrar faktiskt varför lagen i SHL öht håller sig med sportchefer, när det finns massor av dom härinne som gladeligen verkar kunna göra det bättre, och dessutom helt gratis...
Kommentera