Brynäs IF

711072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1881799

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Kl 15 tydligen. Knasig schemaläggning att inte ens ge Brynäs ett par extratimmar med en senare matchstart...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Grattis och lycka till!

De flesta slutspel ändas med att man är utslagen och halva livet - det som handlar om hockey - är över och det återstår ett halvt år innan livet vaknar igen. Och det är tungt.

Och ibland har man svårt att acceptera att det som hänt har hänt, om det förekommit dåliga domare eller fuskigt uppförande av motståndare.

Men så är det inte idag. Tack och lov fick vi en avgörande match där domarna levererade en utmärkt insats och lät lagen avgöra. Och ni gjorde precis vad som behövdes och vann och det är bara att acceptera.

Nu är allt över och vårt hockeyliv är dött medan ert lever. Men jag kan ta det. Jag till och med är övertygad om att det är nödvändigt, till och med önskvärt på något sätt.

Föreställ er ett liv där precis allt går som man hoppas. Överraskande kul första dagen, lite mindre andra dagen, men fortsätter det så kommer det inte att beröra oss längre. Vi människor behöver dessa framgångar och motgångar och det är vad som gör livet värt att leva. De som drabbas av en djup depression upplever inte alls att "allt går emot dem" utan att allt är känslomässigt nollställt och risken för att en människa i det läget tar livet av sig är extremt hög: vi människor kan inte leva så. Vi behöver uppleva glädje, men priset är att vi också måste uppleva sorg. Detta mitt sätt att betrakta livet är för mig viktigt i mitt andra liv utanför hockeyn, men tillika inom hockeyn som de flesta av oss känner och förstår verkligen är en betydande del av vårt liv. Så jag överlever att vi förlorar mot er liksom ni överlever när, och om, ni förlorar.

Jag vet att man allmänt anser att ni är chanslösa och speciellt när ni nu får möta suveräna Läjkers. Men jag håller inte med. Ni har en strålande uppsättning backar som kan spela slutspelshockey, ni har Rautio Berguv i mål och ni har ett helt lag som kan försvara sig med Bula… förlåt; Sjödinhockey och till det har ni vassa forwards som kan vara extremt effektiva att utnyttja de kontringar och andra chanser som är tillräckliga för att vinna matcher mot lag, som skenbart äger puck och spel men som ni inte släpper in i slottet.

Jag tror att ni har fler verktyg för slutspelhockey än många uppfattar och ni har hockeyanor och en anda som inga andra lag och som innebär att ni alltid kan lyckas vilka förutsättningar som än gäller.

Jag har läst vad som skrivits på denna sida och kan inte annat än att imponeras av den kunskap och den härliga inställning som här finns.

Med detta sagt är det min högsta önskan för resten av denna säsong att ni går så långt att ni vinner den sista match ni spelar denna säsong.

Allt gott,
Sven Savage
Kommentera