Brynäs IF

715889 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1882485

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Stratan: Växjö köper sig en historia och kultur genom att toksatsa på A-lagets verksamhet och därefter på J20. Inte tvärtom som i planskolor likt Timrå.
Som du skriver så har modellen bara funnits i sju år, det är ingenting egentligen utan hänger samman med elitsatsningen uppifrån. Ledningen är inte dummare än att de måste ge något tillbaka till kommunen.
Om du tittar på Växjös J20 så är det väldigt tydligt hur mycket folk man tar utifrån innan de har byggt upp ett eget underlag som först kommer efter du har tillräckligt många erfarna ungdomstränare, isytor, stort underlag.
Är själv aktiv inom ungdomselit i Stockholmsregionen och det finns inget lag som är i närheten av att vara så aktiva när det gäller rekrytering av spelare till hockeygym som Växjö, det gäller både spets och mängd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huss: Ditt sista stycke säger jag inte emot, men det är ju en konsekvens av att föreningen är så ung att man inte hunnit bygga upp sin ungdomsverksamhet i de årskullar som varit aktuella för hockeygym.
Sedan att man "köper" historia och kultur är ju en definitionsfråga. Om man satsar på ett framgångsrikt representationslag för att skapa intresse kring laget och kring hockey så tänker jag att det är en smart och naturlig del i att bygga upp en kultur. Alla föreningar agerar ju efter sina förutsättningar.
Kommentera