Brynäs IF

713996 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1892093

Sv: Silly season 18/19
Daniel Lövve Lö: Ja, om de väljer att lämna i år så kommer det bli rubriker. Men laget kommer vara en självklar nedflyttningskandidat till nästa säsong så även med en ny livräddningsaktion så är risken stor att de trillar ner ändå. Då kan de i lugn och ro bygga en stabilare dam/flick org, skapa nätverk för att få bredare underlag till truppen, långsamt förankra satsningen i föreningen och delvis bygga en egen ekonomi (ett försök att stå på egna ben). En nystart med ny målsättning. Bygga pyramiden med en bredare bas helt enkelt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Huss: Som Henrik Glaas sa när han beskrev ungdomsverksamheten: -Totalt är det nästan 200 ungdomar i vår organisation. Största delen av dem är killar. Vi har fem tjejer i år. Det skulle behövas komma in fler tjejer. Vi håller på att se över detta tillsammans med förbundet nu.

Tycker det säger sig självt att antalet småtjejer som spelar hockey måste upp för att damlaget ska ha en framtid. Jag tror inte nödvändigtvis att man måste satsa stenhårt på dagens damlag för att locka fler 6-åringar till sporten, det handlar nog om annat. Det är ju betydligt fler småtjejer som spelar innebandy och fotboll, och Gävle har inga elitdamlag där.
Kommentera