Brynäs IF

714143 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1910568

Sv: Jaha
KalleTeodor: Du har rätt i det att släpper man till många skott i farliga lägen (skottsektorn) så spelar det ingen roll om corsin i övrigt ser okej ut. Där är Rögle ett väldigt bra exempel just nu (bra corsi men tredje sämst i ligan gällande skott emot i skottsektorn).

Men rent generellt angående Brynäs problem just nu så är dessa saker relativt enkla att få ordning på. Målvaktsspelet ligger på 88% vilket är uselt. Men samtidigt kommer Rautio och Karhunen över tid att hålla högre nivå. Rautio har alltid gett ett habilt målvaktsspel i SHL och Karhunen har redan visat vilken högstanivå han håller. Boxplay-spelet är näst sämst i ligan just nu. Är det troligt att vi hamnar där efter att ha legat i toppen i den ligan kontinuerligt senaste åren? Jag har väldigt svårt att se det. Det har varit kanske Sjöddas största styrka att få till. Det största problemet har varit effektiviteten i 5v5 som ligger på drygt 3% just nu. I SHL förra säsongen hade Karlskrona sämst procent på 6,21. Brynäs hade 8,83%. Den siffran för denna säsong kommer stiga i långa loppet.

För ett år sedan vid samma tidpunkt var problemen betydligt mer allvarliga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Jaha
Skrubben:
Du är inne och snuddar på mina tankar om Corsi.

Men jag tar på mig att vara elefanten i rummet!

Vad kan man utläsa av det egentligen.
Har man spelövertag eller skjuter man så fort man passerar blå oavsett läge medan motståndaren spelar sig till få men verkligt farliga avslut?
Corsi kan aldrig ersätta den okulära bedömningen av att se matchen, men ge indikation på hur dåligt/bra det var.
Och tittar man på det personliga planet? Ska detta säga något hur en individ lirar i en lagsport?

Lika med PDP.
Vad vinner man med att slå ihop målvakt-% och måleffektivitet - EGENTLIGEN?
Om alla skott på mål vore rena frilägen och vi ligger på höga 20% (men för rena frilägen bör detta vara väldigt lågt) så säger det väll inget. Vi kunde ju lika gärna ha mött ett kompakt försvar och då legat på 10% mål och då vilket jag bedömer som bättre procent. OCH den procenten summeras med målvaktens spel. Varför summera? Ska jag nöja mig med att målisen ligger på 87% och spetsen sätter 1/5 av alla mållägen.

Bra verktyg men överdriv inte dets betydelse.
Och det är väll tydligt också när man tittar på vårar corsi och vår poängskörd. Eller vilka spelare som haft bäst corsi = hade ni byggt ett lag med dessa som spetsspelare nästa år?
Kommentera

Sv: Jaha
Håller helt med. Lhc kan bli en outsider i år. Bra målvakt, stabila backar och rätt vassa spets forwards, där Brodecki ser ut att på allvar så igenom och Södergran kan liknas lite med det genombrott Silver hade i Brynäs under TJs ledning. Lhc älskar att slå ur underläge precis som Tommy gör. Imorgon tror jag tyvärr det blir 3e raka förlusten.. Brynäs brukar generellt sätt ha svårt i Linköping.

Ska vi ge Sjödda och Janne 7 matcher till innan foten?
Kommentera