Brynäs IF

705140 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1918534

Sv: A propósito de nada
Forsberg 1978: Ja, spelet har ju tyvärr efter matchen mot DIF gått tillbaka till tidigare synder. Dvs väldigt svårt att skapa chanser framåt och ett otroligt svagt spel i egen zon inte minst i PK.

Vad gäller anfallsspelet så kan man med facit i hand säga att vi tappade i slagkraft efter att Kristo sparkades. Han var fel spelare för den roll han värvades för men sett till truppen var han ändå ovanligt spelskicklig (suck!).

I ett sånt här läge så tycker jag att man borde ge Blomqvist ett större ansvar. Han är kapten och har både ett bra skott och bra teknik. Sätt honom i andra linan tillsammans med Rhodin och Kousal istället för Ludvig. Ge honom chansen att leda laget!

Sen har jag en fråga till forumet som jag inte vet om vi haft uppe tidigare. Vi har ju haft ett PK av toppklass men nu ser det uselt ut. Som jag förstått det är det Magnus
Sundqvist som coachar backarna och har därmed sannolikt en del att säga till om i Pk-spelet. Ligger problemet i förändrad coaching? Frågan gäller i viss mån försvarsspelet i stort. Det ser inte bra ut i egen zon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Uppenbart att DIF-matchen var undantaget och att Brynäs i regel är usla. Tyvärr.

Egentligen ser allt uselt ut i dagens Brynäs. Både försvars- och anfallsspelet. Det hänger delvis ihop. Backar som gjort okej uppspel i hur många år som helst (Andersén, Lundgren etc) får helt plötsligt massiv kritik för sina uppspel, vilket naturligtvis beror på dåliga passningsalternativ snarare än att de har gått och blivit mycket sämre passningsspelare från en säsong till en annan.

Min uppfattning är att Brynäs har inte har prioriterat spelsinne när man har scoutat spelare. Man har alldeles för många osmarta spelare på forwardssidan. De är osmarta både med och utan pucken. De är dåliga på att positionera sig utan puck och ser inga lösningar med densamma. Och de spelar dessutom boxplay.
Kommentera