Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1918536

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Uppenbart att DIF-matchen var undantaget och att Brynäs i regel är usla. Tyvärr.

Egentligen ser allt uselt ut i dagens Brynäs. Både försvars- och anfallsspelet. Det hänger delvis ihop. Backar som gjort okej uppspel i hur många år som helst (Andersén, Lundgren etc) får helt plötsligt massiv kritik för sina uppspel, vilket naturligtvis beror på dåliga passningsalternativ snarare än att de har gått och blivit mycket sämre passningsspelare från en säsong till en annan.

Min uppfattning är att Brynäs har inte har prioriterat spelsinne när man har scoutat spelare. Man har alldeles för många osmarta spelare på forwardssidan. De är osmarta både med och utan pucken. De är dåliga på att positionera sig utan puck och ser inga lösningar med densamma. Och de spelar dessutom boxplay.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja jag håller med om att spelsinne är något som saknas. I senaste matchen var det tre spelare som klarade av att slå passningar som var både smarta och precisa. Boqvist, Gunderson och Söderström. Jag tycker dock att fler än tre i truppen ska kunna slå en passning på bladet.
Mycket startar, som du säger, med uppspelen som är urusla och sätter tonen på resten av spelet. Min uppfattning är att vi har anammat en spelmodell där forward på egen sida sticker högt för att kunna ta emot en passning sarg ut vid offensiv blå. Tyvärr är det väldigt sällan det ger utdelning (mest icing) eller så chippar man ner och byter.
Vi får på detta vis lite puckinnehav och en hel del spelvändningar mot oss. Samma symtom som i träningsmatchen mot Färjestad...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Är det inte den hockeyn som gäller och har gällt de senaste 10-15 åren: osmart hockey?
Varför skulle Brynäs göra nåt annorlunda (som ju inte alls har någon erfarenhet av smart hockey)?

Omodernt.
Kommentera