Brynäs IF

715131 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1971805

Sv: SILLY SEASON 2019
Wesley: -måste lägga mig i lite... att Everberg inte ska betraktas som Rögle produkt är ju bara löjligt. Pappa "Palle" (som även han är en känd Rögle profil) spelade i Västerås när Dennis föddes, så ja... han kanske gick i skridsko-skola i Västerås men flyttade ju tillbaks till Ängelholm som tio-åring!
- var har han fått sin ishockey skolning tror du ?
likadant med sjögren - Lejonet IF som moderklubb men spelat för Rögle sedan "jesus var liten"
Zaar är väl i så fall den som är lite mer tveksam om man ser på vart han fått sin hockeymässiga utbildning.Men då ska man veta att Jonstorp ligger ett stenkast ifrån Lindab arena, så anknytningen till närområdet är ju odiskutabelt...
-tack för mig !
/Ängelholmare
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Ulf Svensson: Everberg är Rögle produkt precis som Rödin är Brynäs produkt. Moderklubb som många nämner har mindre betydelse i vart spelarna tar sina avslutande del i utvecklingen. Sen har väll moderklubben mycket betydelse att spelarna börjar med hockey och tar steget till de större klubbarna. i gävle exemepvis kör man gästrikemodellen som gör att ungdomarna får fortsätta i sina moderklubbar lite längre och att Brynäs inte får plocka hur dem vill i de yngre åldrarna.

Men att säga att Everberg inte är en Rögleprodukt utan bara en Västeråsprodukt är som att säga att Rikard Wallin endast är en västeråsprodukt och inte Färjestadprodukt.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Ulf Svensson: Du missade att jag utvecklade skillnaden mellan moderklubb och egen produkt i ett senare inlägg.
Jag visste inte om skribenten just menade moderklubb eller egen produkt när det gällde Everberg 😊
Och precis som du säger är Västerås moderklubb, men egen produkt för Rögle.
Låst ämne