Brynäs IF

713003 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1985292

Sv: A propósito de nada
wiDDing86: Bara en liten parentes eller hur jag ska uttrycka mig är ju att det är synd att man inte kan ha vissa kontrakt i klubben som fungerar likt ett prestationsbaserat. Därav för att bara nämna en som Niclas Lundgren, vars säsong ifjol inte alls var bra - men att han då ligger kvar med en väldigt hög lön.

Sen måste jag bara få en tanke ur mitt huvud - hjälp mig gärna nu ni som vet bättre.
Men efter att Andersén fick matchstraff och avstängning ifjol kontra året innan så fick man ju tillgång till att se vad folk/spelare tjänade.
Var det inte då det kom fram att Andersén hade en lön på 80.000 i månaden och folk här inne tyckte att Bz gjort ett kanonjobb som inte erbjöd Andersén en högre lön när han flyttade hem då det faktiskt var Andersén själv som ville hem. Hur kan den isåfall ligga så högt nu? Det köper inte jag. Jag har ytterst svårt att se att den lönen stämmer på just honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattiask: MrMadhawk har försökt få med även bonusar och pensioner men det är svårt. I hans fall är det säkert att det är en kombination av hans pension (som inte iaf har räknats med i bötesbeloppet, vet inte hur det är i år) samt att han har olika lön beroende på vilket år på kontraktet.

Bara spekulation från min sida.

Jag tycker det för övrigt är skrämmande löneläge i SHL. Spelarna, och de runt sporten, tjänar långt mer än en vanlig knegare samtidigt som resterande runt föreningarna går på knäna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Läs mitt ursprungliga inlägg. Madhawk tar upp just fallet med Andersén där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Han fick låg lön första säsongen eftersom att det inte fanns utrymme för högre lön (Bertilsson och Gunderson på kontrakt) men fick istället högre lön år två och tre på kontraktet.
Kommentera