714112 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1991782

Sv: Örebro - Brynäs 2019-10-03
Huge: Fast samtidigt Huge.
Andra perioden och framförallt tredje mot Frölunda så borde Frölunda gjort 3-4 mål till med den effektivitet de visat senaste matcherna.
Mot LHC är det samma sak. Framförallt i de två sista perioderna där LHC är klart bättre.
Mot FBK däremot är ju första perioden jämn, medans vi kör över dom de sista två perioderna.
Mot DIF däremot så sköljer vi över dom den första perioden medans andra är jämn och i sista så är vi knappt ur egen zon och framförallt inte över halva plan.

Jag tycker vi är på tok för dåliga defensivt. Sen om det är att grundspelet/försvarsspelet som är för dåligt eller att vi har spelare som helt enkelt är sämre än motståndarnas blir ju en gissningslek för alla.
Men jag har hela tiden tyckt att det lutat åt det sistnämnda.
Jag tycker vi har en på tok för dålig och ojämn backsida.
Det här kommer vi bli otroligt lidande av över hela säsongen, sanna mina ord.
Till sist - titta på målen igår igen via highlights och ta varje mål för sig varpå du analyserar positioner, markering med mera så kommer du att se att framförallt våra backar går bort sig ofantligt i de olika delarna.
Låst ämne

mattiask: Både mot Leksand och igår var det ett par minuters ouppmärksamhet på isen som förstör allting, har inget med tränaren eller nåt spelsystem att göra. Spelarna därute måste vara mer fokuserade i 60 minuter, det räcker inte med bara 40 minuters koncentration för då blir man straffade i den här serien. Vi saknade både Andersen och Ölund igår, det ska man också väga in i bilden. Sen kan man inte räkna med att allt ska sitta efter 5-6 matcher när man dels har flera nya spelare från bl.a AS i laget och ett nytt spelsätt ska sättas.
Mkt i dom här båda förlustmatcherna tror jag dessutom handlat om att spelarna kommer i ett snabbt underläge på ett nästan chockartat sätt och sen blir man för ivriga och ska ta igen det på direkten, det blir lite för överoptimistiskt framåt och man glömmer/slarvar bakåt.
Tror definitivt att det kommer att se mkt bättre ut redan mot HV när Andersen och Söderström är tillbaka.
Allt svammel om att spelarna inte skulle lyssna på MS ger jag inte ett vitten för.
Isf handlar det om spelarna själva, som verkar ha svårt att förstå att man måste vara fokuserad och påkopplad i hela matchen, inte bara i delar av den.