Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1999416

Sv: A propósito de nada
Axle San:
Håller med dig helt... Brodecki står med raka ben och armarna hängande rakt ner, alla som nån gång stått på ett par skridskor fattar vad som händer om det kommer en hänsynslös spelare o sätter klubban rakt i bröstet eller halsen... Den som påstår att Brodecki filmar fattar nada, tänk om dom haft vett på att hålla käft! Fanny o skrikegård får betalt för att reta folk så dom kommenterar jag inte!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SnowKing:
Det som gör det tydligt för mig är att huvudet först kastas bakåt och han går i backen på det sätt han gör med bakhuvudet. Nästan handlöst.
Det finns väldigt ofta en inbyggd, medvetet eller omedvetet intränad, reaktion hos idrottsmän/kvinnor som gör att de kan ta ”naturliga” smällar (inom sin sport) som andra normalt inte kan.
Att tajma den huvudrörelsen, inkl kropp, på det sättet borde därför vara antingen intränad, genom enorm mängdträning, eller oförberedd så kroppen inte hinner involvera muskelminnet för nacken att dämpa fallet, vilket vore det naturligt för en hockeyspelare som är så pass beredd att den hinner fejka en sådan filmning så naturligt.
Det jag menar är den andra gången huvudet går i isen, där först syns att nacken/muskelminnet är involverad för att dämpa fallet.

Är fan ingen filmning!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SnowKing: blodet som skrapades av isen bör väl dessutom betraktas som mer objektiva bevis än en stillbild som alla borde förstå kan vara grovt missvisande. Jag tror inte Brodecki var ett dugg förberedd på ”tilltaget”. Sen tror jag alla som spelat fattar att Samuelsson förmodligen inte menar det där och att det till stor del beror på längdskillnaden att det blir som det blir. det blir lätt att man träffar för högt på en kort spelare.
Kommentera