Brynäs IF

710953 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2008363

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: har jag missar något?

Har Örebro vunnit SM-guld. Är säsongen avgjord redan november?

Detta måste va unikt i hockeysverige, av min vetskap har det aldrig hänt förr.

Eller så kan man konstatera att Örebro gjort en bra start av säsongen men lugna sig med att de är dominant i svensk hockey.

De hade ett bra lag för några år sen med Derek Ryan i spetsen med, sen blev de dåliga igen.

Örebro kan lika gärna va ett bottenlag nästa år. Det är inte Frölunda eller Färjestad vi pratar om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg:
Örebro började värva etablerad spets ifjol. Det gick inge vidare då men grunden var lagd, spelare utvädrade inför denna säsong, osv osv och det har man byggt vidare på i år. Det kan ff dyka, spelare blir skade osv osv. Inget är 100 - % - igt!
Rögle har kanske inte öppnat kassavalvet fullt ut men även de har satsat.
Djurgården lika ifjol. Dock har de kanske värvat ner sig på papperet i år men med arbete från ifjol kan de säkert tugga upp sig mot slutspel.
Denna klassiker har Växjö kört några år nu.
Frölunda har en bra spetsstomme.
Skellefteå hade tur att få behålla sina ess och få ersättare, men där har man missat lite med ersättning och ff föryngringsövergången tycker jag och där tappades ledningen som Växjö tog över.

Brynäs värvat scott, rödin och sigalet, sedan mot ovan nämnda, så värvar de utvecklingsbara spelare på chans att bli spetsspelare, medan de andra värvat etablerad spets utifrån luckor och som ska funka och komma in i laget på chans. Inget blir 100 % - igt (särskrivning så Axel-san inte behöver undra varför text blir röd och %-tecken saknas.)

Självklart finns exempel på avvikelser från detta hos resp lag men grovt så är detta grejen menar jag.

Därför tror jag det blir svårt att hålla 10års målen. Det behövs etablerad spets för att nå toppen primärt, junisar och ha-chansningar som arbetar sig upp från 4 och kanske 3 femman är sekundärt men behövligt. Det sista tar allt för stor peng av Brynäs vilket är väldigt tydligt i år.

Det är inte tillfälligheter arg Rögle o Örebro trampat upp i år.

Tror leksand kommer att försöka samma om de klarar sig kvar i år också. Men att komma från HA har en ekonomisk handikapp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Örebro hade ganska dåliga siffror det året som Ryan spelade där. Dessutom var det egentligen bara kedjan med Viksten-Ryan-Johansson som gjorde några direkta avtryck, plus att man hade Hudacek i mål som var totalt galen den säsongen.

I år har man fyra kedjor som producerar, en sinnessjukt bra målvakt samt en back up som gjort det riktigt bra dom matcher han stått och en kompetent tränartrio. Du jämför päron och äpplen.
Dessutom har man en bra underliggande statistik där man inte ser någon som helst tendens på att laget överpresterar, snarare tvärt om.

Med det sagt så har du helt rätt i att inget är klart i November/December.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Jag tror definitivt att Örebro har kommit för att stanna som etablerat elitlag. Dom har ett bra publikunderlag i en hockeytörstande stad, har successivt tagit små steg framåt via kloka och bra värvningar. Lägg till en tränarduo där framförallt Jörgen Jönsson ligger bakom en hel del av framgången så här långt.
Det har tagit dom ett par år att komma hit, att Brynäsgubben sen yrar om att det tagit en sommar visar på noll koll och stor okunskap.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dackesignar damspelare 11:30
Kommentera