Brynäs IF

710588 inlägg ˇ 7953 ämnen

Inlägg #2036709

Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Axle San: Sätta press på ligan? Menar du Hockeyligan? Dvs ska hockeyligan sätta press på sig själva?

Så vitt jag vet vill alla inblandade att domarna ska döma så bra som möjligt utifrån riktlinjerna som de får. Tror inte någon domare kommer döma bättre bara därför att någon "sätter press" i medierna, däremot är jag övertygad om att det kan leda till ökad risk för hot från supportrar.

Om riktlinjerna till domarna, dvs direktiven som de dömer utifrån, är dåliga så är det bara hockeyligans(klubbarnas) eget fel och inte domarnas. Lite som om domarna får direktiv från centralt håll att ta alla "hands" i fotboll och därefter får skit för att de gör det, då är det knappast deras fel utan den som gett direktivets fel.

Sen önskar jag också att domarna ska bli bättre i sina bedömningar, men är samtidigt övertygad om att de gör sitt absolut bästa. Och på sikt behöver fler personer vilja bli domare för att nivån ska höjas, att kasta skit i medierna kommer knappast göra yrket mer attraktivt. För det är ju knappast heller så att medierna uppmärksammar när domare gör en BRA match.
Låst ämne

Svarskommentarer


Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Peja: Kanske läge att utbilda tränare och spelare lite mer om reglerna också.
Vet inte om jag uppfattat det hela rätt men Peter Andersson i Malmö gnällde igår och tyckte det var ofattbart att dom inte fick byta femma efter en icing.
Snarare ofattbart att en tränare inte känner till den regeln....
Låst ämne

Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Peja: Nej, det är ju skriverierna i pressen och snacket i Cmore som kan rikta fokus på domarna och få ligan att ställa högre krav på domarna och vidta de åtgärder som behövs.
Det kan handla om att utbilda domarna mer, kolla hur video används, sätta fokus på vissa typer av förseelser osv.
Låst ämne