Brynäs IF

709851 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2037061

Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Zappaholic: Man ska nog ändå inte bara beskylla ledningen för att dom var naiva inför säsongen. Väldigt många andra initierade hockeykunniga personer tyckte samma sak, att Brynäs hade uppgraderat truppen rejält gentemot förra säsongen. Och sen när försäsongen gick så förbannat bra minskade ju inte förväntningarna direkt.

Det vi alla underskattade (inklusive ledningen) är hur mycket en huvudtränare spelar roll. Vi alla visste ju att Sundquist egentligen förespråkar en ”Tingsrydhockey”. Men då var motargumentet som många körde på var att Ove skulle styra upp taktiken och Sunkan skulle vara en go gubbe som jobbar med ledarskap och ”få ihop gruppen” som var Dackells mantra under hela våren 2019. Men det visade tyvärr sig att det inte skulle bli så. När Brynäs gjorde några bottennapp tidigt på säsongen mot Leksand och Örebro skulle Sunkan direkt in och peta i spelsystemet. Det var egentligen där som grunden lades för att denna säsong skulle bli skit återigen.

Truppen denna säsong är såklart inte optimalt byggd, långt ifrån. Men hur mycket sämre trupp har vi än tex. Skellefteå och Örebro? Två lag som krigar om topp 6 just nu. Huvudtränaren har en extremt viktig roll. Bland annat att kunna stå för det man gör även när man får motgångar. Att inte vända kappan efter vinden och vända upp och ner på spelsystemet. Rekryteringen av huvudtränare till nästa säsong är så enormt viktig.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Skrubben: Ja jag håller med dig. Valet av huvudcoach fick så klart en enorm betydelse för säsongens utfall. Jag hoppas att rekryteringen blir lyckad inför nästa säsong, och att det finns duktiga drivna tränare som vill till Brynäs. Risken är ju överhängande att klubben inte har tålamod utan fortsätter på inslagen väg att sparka tränare när det börjar blåsa snålt.

Jag tycker målsättningen också måste innebära att man siktar in sig på en coach som i lugn och ro får sätta sitt spelsystem.
Låst ämne