Brynäs IF

712738 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2054265

Sv: A propósito de nada
Peja: Sundlöv säger att 2 eller 3 fw ska in, och man förhandlar med Molin, Ölund, Danielsson och Birgersson - det är fyra forwards. Kommer någon av dessa att försvinna eller hänger det på att Sallinen bryter?

Känns extremt viktigt att man bryter med Sallinen och JD (samt kanske Alcén). Annars står man med lika svag fw-sida som förra året. Adam Pettersson är inte direkt spets. Extra svårt att få till brutna kontrakt i dessa coronatider.

Sen verkar man definitivt räkna bort Kihlström, han nämns överhuvudtaget inte. Karriären troligtvis över. Trist.

Spelare ut/in:

Jocke Eriksson - Viktor Andrén

Victor Söderström - Simon Bertilsson?
Lukas Kihlström - Kristofer Berglund
Eric Norin - Tom Hedberg
Marcus Ersson -

Jakob Blomkvist - Adam Pettersson
Jocke Rohdin - Birgersson

Är det ett starkare lag än förra säsongen? Högst tveksamt.

Dom största nycklarna för framgång ligger på att Peter Andersson kan lyckas att kräma ur allt ur truppen på samma sätt som han gjort i Malmö och att Sundlöv lyckas bryta kontrakten jag nämnt ovan.

Annars får vi nog räkna med en säsong där prioritet 1 är att undvika de 2 sista platserna i serien.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Vågar Sundlöv ta tag i "problemet" Alcén tro?
Ta upp han på kontoret och säga att han inte ingår i framtidsplanen trots kontrakt?
Göra klart för honom att om han stannar i Brynäs så kommer det att luta åt läktaren.
Förklara att i Hockeyallsvenskan, Leksand eller kanske Oskarshamn så kan han få lira hockey i alla fall även om det är för en mindre peng.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Dock går det inte att göra den slutsatsen innan man vet hur spetsig andrakedjan kommer bli. Utformningen av den tror jag blir avgörande för säsongen. Vi har genomlidit två säsonger utan en fungerande andrakedja och enligt mig är det en stor bidragande orsak till tabellplaceringarna, går att inte att bara ha en spetsig kedja som motståndarlagen kan matcha emot. Sen har de dåliga tränarvalen inte hjälpt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Med det laget har Andersson fått sparken innan säsongen är över,han må vara en duktig tränare men är ingen trollkarl.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Lite svårt att förstå om kontraktsförlängningar räknas till spelare in, särskilt om Danielsson och Molin redan har förlängt. Men självklart ska fler spelare in om man lyckas bryta fler kontrakt. Det kommer finnas plats både sportsligt och ekonomiskt att ersätta Jaedon och Sallinen om de lämnar, och det är ju om sagt just till andrakedjan som de var tilltänkta i grund och botten.

MV-sidan: Tror den blir lite bättre i och med att Ersson kan höja sig.
Backsidan: Klart bättre om Bertil signar, även om Söderström är ett surt tapp.
FW-sidan: Om Molin och Danielsson förlänger är den väl ganska oförändrad i dagsläget, där hänger som sagt mycket på att Sallinen och Jaedon lämnar och ersätts av bättre spelare. Om de gör det och Brynäs får till 2 bra kedjor, är fw-sidan klart bättre. Tror även Kvist, Birgersson och Ljungkrantz kommer konkurrera bättre än vad de unga kedjespelarna gjorde ifjol.

Så jag tror nog att Brynäs kommer bli bättre... men som sagt, framåt hänger mycket på Sundlövs fingertoppskänsla och kanske lite tur om man hittar nån som kan ta över Jaedons kontrakt. Det är ju långt kvar tills säsongen börjar, men vore skönt om Sallinen bryter redan nu så att man kan ersätta honom med en bra ytterforward som går in i andrakedjan.

Emil Molin som center vore väldigt intressant, om man kan komplettera honom med en målgörare och en spelskicklig snabb forward så har man en vass kedja.
Kommentera