Brynäs IF

713026 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064800

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Brynäs har för tillfället en backplats vakant på backsidan annars är truppen spikad (då räknar jag in ölund). Även om Bertilsson kommer så ser inte truppen direkt bättre ut än förra året, ungefär status quo."

Håller jag inte med om.
Nu får vi spela mer bulanhockey och det material vi har inklusive Bertilsson eller nåt likvärdigt, tror jag har större chans att lyckas bättre än fjolårets lag då materialet inte passade spelsättet lika bra som det kommer att göra iår.
Det intressanta är mao inte jämförelsen mellan trupperna, eftersom fjolårets trupp agerade under andra tränare och ett annat spelsätt, jämfört med vad dagens trupp kommer att ha för förutsättningar.

"kan man med nuvarande budget verkligen utmana uppåt. Jag tror inte det. Hur ska samma spelare, i stort, från förra året kunna ta 20 poäng till för att ens säkra åttonde platsen."

De poängen tar vi genom samma stabila defensiva spel som grund och som var så lyckat med samma hockey under Bulan.
Vi har fortfarande en av ligans bästa förstafemmor och en andrafemma som inte heller går av för hackor med ex en rejält genomtränad Molin som tänkbar härförare.
Lägg till Ölund som sannolikt kommer att lyfta när han slipper vara städgumma och hoppjerka som han till stor del var förra säsongen.

"Brynäs är tydligen det enda laget som blir bättre varje år, alla andra lag verkar bli sämre"

Märkligt.
I mitt senaste svar till Makita skrev jag vad jag tror om LHC: att dom är underskattade och kommer att bli bättre.
I övrigt har jag inte spekulerat nånting kring hur våra motståndare kommer att klara sig, så du kan lägga ner ditt dravel och hittepå om att jag eller nån annan varje år skulle tro att det bara är vi som blir bättre och alla andra lag sämre.

"En ögonöppnare: alla lag försöker bli bättre till säsongen efter."

En ögonöppnare för dig (trots din usla läsförståelse): varifrån har du fått uppfattningen att jag eller nån annan skulle tro att NÅT lag försöker bli sämre?

"Men eftersom du driver tesen att Brynäs ska bli bättre så skulle det vara intressant att höra vad du tror att Brynäs hamnar i tabellen och och vilka lag som hamnar bakom."

Egentligen ointresserad av att spekulera i nån tabellplacering, allt som är bättre än förra säsongen känns realistiskt och godkänt. Om det blir en högre placering än ifjol så ser jag det som ren bonus den första säsongen med ny tränare.
Rom byggdes inte på en dag, Bulan byggde heller inte nån guldaspirant på en halv säsong, jag inte ens på en hel...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: "Egentligen ointresserad av att spekulera i nån tabellplacering, allt som är bättre än förra säsongen känns realistiskt och godkänt. Om det blir en högre placering än ifjol så ser jag det som ren bonus den första säsongen med ny tränare."

Men vänta nu, du skriver ju att Brynäs ska bli MYCKET bättre än förra säsongen. Men samtidigt ser du det som en bonus om man får en högre placering än i fjol. På vilket vis blir man MYCKET bättre om man inte tar fler poäng och således också får en högre placering?

Dessutom inleddes diskussionen med att det INTE var rimligt att påstå att i sort sett samma trupp skulle få samma placering som förra året. Det var mer rimligt att se på förutsättningarna för den nye tränaren med samma trupp.

Varför skriva spaltmeter om detta om du ändå anser att "Om det blir en högre placering än ifjol så ser jag det som ren bonus". Det låter ju som båda antagandena är lika rimliga, eftersom dom ju kommer att utmynna i samma tabellplacering.

"Nu får vi spela mer bulanhockey och det material vi har inklusive Bertilsson eller nåt likvärdigt, tror jag har större chans att lyckas bättre än fjolårets lag då materialet inte passade spelsättet lika bra som det kommer att göra iår."

Nu vet vi ju inte än vilken hockey Andersson vill spela - så det är ju omöjligt att avgöra om det kommer att passa spelarna eller inte. Men du kanske vet något som ingen annan vet?

Dom som faktiskt vet hur man tänkt sig att spela, Brynäs ledning med Sundlöv i spetsen, verkar ju inte så nöjda med det spelarmaterial man har. Sundlöv har ju öppet flaggat för att man varit öppen för att bryta diverse kontrakt och det hade man nog också gjort om inte coronan satt käppar i hjulet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Vet inte riktigt vad det är som får dig att tro att vi ska spela mer bulanhockey nästa säsong. Att Peter Andersson är lik Bulan i sitt ledarskap är en sak, hur Peter vill spela kommande säsong är ganska oklart än så länge. Finns såklart en plan som han och Stråhle satt ihop men mig veterligen är det inget som man kommunicerat i media.

Exempelvis: Bulans lag kommer alltid sist i tacklingsligan i serien. I offensiv zon ska man hellre få med sig farten hemåt för backcheck, snarare än att smälla på med en (oftast) helt onödig tackling som inte leder till något. Malmö har varit i min mening varit ett av seriens tyngsta lag att möta. Försöker smälla så fort dom får läge. Nu behöver detta inte betyda att Brynäs kommer spela på samma sätt som Malmö, men på samma sätt ser jag inga tendenser som skulle tyda på att Brynäs kommer spela som Luleå gör.
Kommentera