Brynäs IF

713790 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064952

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Intressant om klubbarnas eget kapital. Siffrorna är från inför säsongen 19/20.

Vi känner ju inte till siffrorna för säsongen 19/20, men det ger nog ändå en fingervisning för hur bra rustade klubbarna är inför den här "coronasituationen" som innebär enorma inkomstbortfall. Brynäs befinner sig på en mindre smickrande 9e plats i ligan.

Färjestad ohotad etta. Ger perspektiv hur extremt orealistiskt det är för Brynäs att vinna ett budkrig mot Färjestad om en toppspelare, även om toppspelaren skulle vara villig att bortse från det faktum att FBK är ett topplag och Brynäs ett mittenlag (för att vara snäll mot de senaste årens placeringar). Det är bara om Färjestad medvetet skulle kapitulera i budkriget som Brynäs kan vinna. Ekonomiskt är det helt orealistiskt att Brynäs skulle dra det längsta strået om man gick "head to head" mot FBK.

Sen förstår nog alla att Färjestad inte har skapat detta egna kapital genom att konsekvent betala överpriser för spelare och ha orimligt stora spelarbudgetar. Där har man anledning att vara avundsjuk - till skillnad mot för Örebro.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Jodå Brynäs kan vinna budkrig mot klubbar med stark ekonomi. Det såg vi att man kunde med Sigalet. Men kör Brynäs vidare med den taktiken så är man snart i Allsvenskan. Det är en otroligt dum idé att betala överpriser på spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Intressant.
Det krävs betydande energi och riktning för att ändra på förutsättningar över tid. Björklöven verkar ha satt igång en resa underifrån. Rögle rör sig uppåt. Vilka andra tydliga rörelser ser vi?
Kommentera