Brynäs IF

715468 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064954

Sv: A propósito de nada
Peja:
Intressant.
Det krävs betydande energi och riktning för att ändra på förutsättningar över tid. Björklöven verkar ha satt igång en resa underifrån. Rögle rör sig uppåt. Vilka andra tydliga rörelser ser vi?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Tror Västerås och AIK har alla förutsättningar att bli SHL-lag inom kort. I Stockholm finns resurser för minst ett par lag i högsta serien. Att Västerås inte fått ihop grejerna efter VIK-konkursen är bara märkligt. Brynäs måste höja nivån snarast för att hänga med de stora grabbarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Det som slår mig med Färjestads och HV:s enormt starka ekonomiska siffror är Färjestad inte har kommit till final en enda gång de senaste 5 åren och att HV bara har gjort det en gång.

De 5 senaste årens finallag är:
- Skellefteå (3 finaler)
- Frölunda (2 finaler)
- Växjö (2 finaler)
- Djurgården, HV, Brynäs (1 final vardera)

Det är ett rimligt antagande att Färjestad och HV har haft tillräckligt stora lönebudgetar för att gå hela vägen alla dessa 5 år. Sanny spekulerade nyligen i Expressens pod att HV förmodilgen har högst lönebudget i SHL.

Mina slutsatser blir nedan:
1) De sportsligt ansvariga i FBK och HV har inte gjort fantastiska jobb de senaste 5 åren. De har fått ut för lite av pengarna.
2) Om FBK och HV hade fått till sina lagbyggen bättre så hade de dominerat ännu mer i den ekonomiska tabellen.
Kommentera