Brynäs IF

716569 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064955

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Det som slår mig med Färjestads och HV:s enormt starka ekonomiska siffror är Färjestad inte har kommit till final en enda gång de senaste 5 åren och att HV bara har gjort det en gång.

De 5 senaste årens finallag är:
- Skellefteå (3 finaler)
- Frölunda (2 finaler)
- Växjö (2 finaler)
- Djurgården, HV, Brynäs (1 final vardera)

Det är ett rimligt antagande att Färjestad och HV har haft tillräckligt stora lönebudgetar för att gå hela vägen alla dessa 5 år. Sanny spekulerade nyligen i Expressens pod att HV förmodilgen har högst lönebudget i SHL.

Mina slutsatser blir nedan:
1) De sportsligt ansvariga i FBK och HV har inte gjort fantastiska jobb de senaste 5 åren. De har fått ut för lite av pengarna.
2) Om FBK och HV hade fått till sina lagbyggen bättre så hade de dominerat ännu mer i den ekonomiska tabellen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: jäkligt intressant inlägg men jag tycker att man kanske borde kolla på tabellplaceringar snarare än finaler.

I ett slutspel, även över 7 match-serier, finns ett visst mått av slump enligt mig. Över en serie på 52 matcher tycker jag mer visar vilka lag som har bäst kvalitet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Precis. Förutsättningar innebär med automatik inte resultat. Allt man gör behöver hänga ihop. Tycker fortfarande att SAIKs finalsvit är imponerande. Och hur lite som behövs för att "tappa det". Då blir ju snurren kring Brynäs (sportsliga) organisation ännu mer oförståelig med tanke på den tradition som finns/funnits. Men historia vinner inga mästerskap...
Kommentera