Brynäs IF

714373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2079565

Sv: A propósito de nada
Huge: Att säga att det tar 5-6 år att bli ett topplag det köper jag inte.
Exempelvis Rögle har gått ifrån att vara nykomlingar 15/16 till att vara ett topplag förra säsongen.
Vill påstå att det inte tog Luleå 5-6 år heller att bli ett topplag men det kan iofs diskuteras när deras satsning började men tycker nog Bulans återkomst i Luleå är starten på deras satsning och han har väl inte varit där så länge.
Men att det ska ta fem till sex år att bygga ett topplag är kvalificerat skitsnack om resurser till spelare finns.
Så där delar jag överhuvudtaget inte Peters bedömning.
Förövrigt sågar jag varken Sundlöv eller PeterA inför säsongen 2020 utan hur det kommer att gå återstår att se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: Köp vad du vill. Jag köper iaf inte att Rögle, trots en topplacering i fjol, redan efter 1 säsong därför kan benämnas som ett stabilt lag som har presterat i toppen över längre tid.

PA har under många år, både som spelare och tränare, bildat sig en yrkesmässig uppfattning om hur lång tid de lag han mött har behövt för att bli jämna och stabila över tid.

Jag har ingen anledning att betvivla det han som yrkesbedömare säger om ca 5-6 år för att bli ett lag av ex FBK:s eller Frölundas kaliber när det gäller att hålla sig i toppen under lång tid.
Och då har de lagen ändå haft förmånen att ha haft en i jämförelse med Brynäs och många andra lag mkt god ekonomi, som förstås underlättar när gäller att konkurrera toppspelarna på värvarmarknaden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Om man öser på med 3-årskontrakt till medelmåttor tar det nog 4-5 år att bli ett topplag, men lyckligtvis kommer några av kontrakten att gå ut efter den här säsongen. Rent generellt tror jag att de flesta SHL-klubbarna kan bygga ett topplag någon enstaka säsong, som Rögle 19/20, det är att bygga ett lag som är ett topplag över en längre tid som är svårt. Med reservationen för att Rögle ju inte fick bevisa någonting i slutspelet, om de hade åkt ut i kvartsfinal hade vi inte hyllat deras säsong på samma sätt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: För oss tog det väl en säsong efter Robban kom in innan vi var ett stabilt topplag. Nu har vi varit ett av de stabilaste topplagen de tre senaste säsongerna

En första säsong kanske man inte ska förvänta sig att vara ett topplag med ny tränare och spelidé osv men en andra säsong bör man väl kunna göra det tycker jag. Längre än så ska det väl inte behöva ta. För nykomlingarna tar det kanske längre tid då det gäller att sätta organisation osv. I ert fall nu så är det bara en ny tränare/spelsystem.
Kommentera