Brynäs IF

711077 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2090640

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Huss: Eller så kanske den hårda träningen tillsammans med att Brynäs nya spelmodell sätter sig gör så att vi stiger i tabellen eller i alla fall etablerar oss i ett bra läge.

Måste säga att ganska många delar av spelet faktiskt ser rätt bra ut. Det defensiva spelet är, speciellt med Ersson i mål, strukturerat och stabilt inkl BP. Vår forecheck kan dock förbättras. Tycker att anfallsspelet när vi väl kommer in i anfallszon är rätt bra i flera av kedjorna. Spelet i PP håller hög klass.
Det stora problemet är uppspelen. Vi kommer väldigt sällan eller aldrig med fart och spelkontroll genom mittzon. Precis som förra året verkar backarna söka spel på stillastående och markerad forward vid anfallsblå. Det slutar i princip alltid med att vi förlorar pucken genom att uppspelet:
a) Bryts redan vid egen blå och vi får en otäck spelvändning mot oss
b) Mottagande spelare förlorar pucken vid anfallsblå och vi får en nästan ännu mer otäck spelvändning mot oss.
c) Mottagande spelare skarvar ner passningen och i de flesta fall resulterar det i motståndaren får pucken och går till anfall på nytt.

Jag hoppas verkligen att detta inte är den spelmodell som implementeras för jag anser att den leder till att vi aldrig kommer att bli det spelförande laget. Jag tycker inte heller att vi har ett lag som är byggt för dump&chase.
Min uppfattning är således att vi, enkelt uttryckt, behöver korta laget. Att backarna inte söker det långa passet utan spelar korta pass till spelare med fart och sedan anfaller samlat.
Finns det en modell för hur framgångsrik Brynäshockey sett ut så är detta en av hörnstenarna. Här hoppas jag att Peter kan läsa av det och luta sig lite på den kultur och utbildning som faktiskt finns i klubben och låta det få vara en del av spelmodellen.
För på samma sätt som man inte kan bli framgångsrik utan en tydlig identitet så kan man inte heller uppfinna en identitet. Jag anser att man måste hitta den man har och utveckla den, spela Brynäshockey!
Gör vi det bra så kommer Tord Lundström, Lars-Göran Nilsson m fl legendarer sitta på läktarna med ett leende på läpparna och tänka "så där ska det se ut".
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Hade varit intressant att höra vad en hockeykunnig expert anser är anledningen till vårt undermåliga spel med puck. Är det ett systemfel, att tajmingen mellan forwards och backar är för dålig, eller är det bristerna hos våra backars puckskicklighet som är anledningen?
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Det jag vill se är att anfallande spelare får pucken mitt emellan röd och blå linje när han kommer i fart och kan bära in pucken i anfallszon. Sen måste ju spelare följa med och göra sig spelbara ifall puckförare vänder upp, på så vis finns alternativen dropp, gå själv eller lägga i rundeln.
När vi tillbringar mycket tid i försvarszon så blir det dump eller skarv från stillastående spelare och sedan åka och byta.
Denna brist på vettigt anfallsspel är en direkt följd av att vi inte har puckinnehavet utan ofta ligger i igelkott.

Vi måste upp i banan eller bli fenor på kontringar.
Låst ämne