Brynäs IF

713801 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2090651

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Hade varit intressant att höra vad en hockeykunnig expert anser är anledningen till vårt undermåliga spel med puck. Är det ett systemfel, att tajmingen mellan forwards och backar är för dålig, eller är det bristerna hos våra backars puckskicklighet som är anledningen?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Skrubben: Vet inte om det var en fråga till mig (hockeykunnig expert?) , en ironi eller dylikt men jag svarar ändå eftersom jag i alla fall är intresserad och engagerad och inte orkar bry mig om ironi.
Min poäng med förra inlägget är att spelet med puck är dåligt p g a att vi inte har speciellt mycket puck. Om ni alla tänker tillbaka på de gånger ni sett våra forwards komma med fart och puck genom mittzon så är det en sällsynt upplevelse som nästan alltid har nr 18 på ryggen.
Där är vårt grundproblem i det konstruktiva spelet.
Vad det beror på är svårt att säga eller snarare komplext men tajming mellan backar och forward är en där det gäller att forwards ligger nära, är spelbara och kommer med fart. Att slå det långa passet är också lockande för en back då det gör att pucken kommer ur zon. Det långa passet ger också alltid en skön känsla vet alla som spelat back.
Sen är det också ruta 1 a att slå det passet (eller icing) om du är stressad och inte riktigt fattat spelmodellen. Därför är det inte säkert att det ingår i den spelmodell som Peter försöker implementera utan är snarare den nödlösning backarna tar till när de blir stressade.
Vore jag tränare så hade jag noga analyserat hur forwards rör sig för det är nog mest där systemfelet finns. Därefter hade jag satsat på att coacha backarna att spela kortare, enklare och mer konstruktivt.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Skrubben: Tydligen är vi inne i en process, allt kommer bli jättebra så snart alla lärt sig spelsystemet. Frågan är vad det är för spelsystem som tar 6 månader att implementera? Eller köper man sig tid genom att påstå detta? Jag förstår att det tar lång tid men jag har aldrig varit med om att det ska behöva ta 1/4 av säsongen. Men vad vet jag.

Sen tänker jag att stämningen på Sätraåsen måste påverkas av att man från ledarhåll kommit med flera påståenden om att det varit lite slappt tidigare i Brynäs. Man har tränat dåligt, inte följt upp, inte ställt krav och slappat lite på träning efter match. Det måste kännas jättekul för Micke Holmqvist, Ove Molin och Tommy Sjödin som nu har centrala positioner i föreningen men tidigare varit en del av det kravlösa ledarskapet. Har dom ändrat sig nu och anslutit till hårdare träning och kravställning?
Eller är även denna bild av nystöpningen av Brynäs ett kommunikationsgrepp för att skapa lite positivt brus och förstärka bilden av en nystart?

Nu kanske det låter som att jag är negativ, men jag är positiv dock något förvirrad.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Skrubben: Eller är det rent av så att det är spelet utan puck som är det största problemet?
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Skrubben: Ja, för som det ser ut nu med 40 skott mot oss och bara 15 framåt i varje match, så kan man ju tro att vi är nykomlingar och har ett uselt lag, vilket inte är fallet.... En relevant fråga till PA och statistiksnubben om tankarna runt detta.
Låst ämne