Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2090663

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Skrubben: Vet inte om det var en fråga till mig (hockeykunnig expert?) , en ironi eller dylikt men jag svarar ändå eftersom jag i alla fall är intresserad och engagerad och inte orkar bry mig om ironi.
Min poäng med förra inlägget är att spelet med puck är dåligt p g a att vi inte har speciellt mycket puck. Om ni alla tänker tillbaka på de gånger ni sett våra forwards komma med fart och puck genom mittzon så är det en sällsynt upplevelse som nästan alltid har nr 18 på ryggen.
Där är vårt grundproblem i det konstruktiva spelet.
Vad det beror på är svårt att säga eller snarare komplext men tajming mellan backar och forward är en där det gäller att forwards ligger nära, är spelbara och kommer med fart. Att slå det långa passet är också lockande för en back då det gör att pucken kommer ur zon. Det långa passet ger också alltid en skön känsla vet alla som spelat back.
Sen är det också ruta 1 a att slå det passet (eller icing) om du är stressad och inte riktigt fattat spelmodellen. Därför är det inte säkert att det ingår i den spelmodell som Peter försöker implementera utan är snarare den nödlösning backarna tar till när de blir stressade.
Vore jag tränare så hade jag noga analyserat hur forwards rör sig för det är nog mest där systemfelet finns. Därefter hade jag satsat på att coacha backarna att spela kortare, enklare och mer konstruktivt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Håller med till fullo. Problemet är mer komplext än att vi skulle har för många icke-konstruktiva backar, som Skrubben tycker att vi har.
Där tycker jag tvärtom: vi har betydligt fler spelande backar än de som hellre slår en sarg-ut än försöker vara mer konstruktiva även när dom är pressade.
Som du påpekar: en stor del av problemet är ju forwards och hur dom rör sig.
Till sist verkar det vara många som glömmer bort en aspekt när spelet inte funkar som man tänkt sig: det finns en motståndare som VET hur vi spelar och gör allt för att rubba ritningarna som vi lagt upp och försöker omsätta i praktiken på isen.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Ville spinna vidare på det du skrev, definitivt ingen ironi från min sida. Intressant analys. Jag har sedan i våras starkt kritiserat sammansättningen på backsidan. Jag tror att en delförklaring är att vi helt enkelt har för många backar som instinktivt hellre lägger sarg ut än att försöka hitta blad på forwards. Att vi skulle vara underlägsna i puckinnehavet med denna backsida är inget som förvånar, men att vi blivit så extremt utspelade långa stunder, anledningen till det bör rimligen vara mer komplex än att konstruktiviteten bland backarna är för dålig.
Låst ämne